Mlada mama strastveno vježbala da bi smršala, a onda se desila strašna tragedija...

Radiosarajevo.ba
Mlada mama strastveno vježbala da bi smršala, a onda se desila strašna tragedija...

Meegan White (25), majka dvoje djece, bila je opsjednuta svojom kilažom, a sve je završilo tragično. Strašnim spletom okolnosti mlada žena je umrla, a ljekari su potvrdili da su za njezinu preranu smrt zaslužni proteinski shakeovi koje je pila u ogromnim količinama.

Priču o njoj za Mirror je iznijela majka Michelle (52), koja želi upozoriti druge kako se i njima ne bi dogodilo slično, prenosi portal 100posto.hr.

meeghan_white_7.jpg - undefined

Meegan tokom treninga 

Tragedija se ne bi dogodila da je Meegan znala da ima poremećaj ciklusa ureje. Naime, Meegan nije znala svoju dijagnozu pa se njena prehrana sastojala od teških proteina koji su uzrokovali smrtonosno nakupljanje amonijaka u krvi.

Majka je na dan kada je saznala da joj se kći srušila baš krenula prema njenoj kući u posjetu. Dva dana kasnije Meegan je već proglašena mrtvom.

meeghan_white_6.jpg - undefined

Živjela je punim životom Foto: Mirror

Meegan je prvo dijete rodila sa 18 godina. Nakon poroda se vrlo brzo vratila u formu. Drugo dijete je rodila tri godine kasnije i oboljela je od postporođajne depresije. Ljekar joj je prepisao lijek koji joj je pomogao, ali od kojeg se udebljala.

Budući da je oduvijek bila mršava, to ju je izluđivalo. Nakon što je vidjela da joj vježbanje koristi, počela se interesirati i za body building. Konzumirala je sve više proteinskih shakeova.

meeghan_white_3.jpg - undefined

Bila je opsjednuta body buildingom   Foto: Mirror

Majka kaže da je vikendima i navečer redovito odlazila u teretanu. Nijedan slobodni trenutak nije joj prolazio bez treninga.

Ali, nije znala da ima poremećaj ciklusa ureje. Majka kaže da je njenoj kćeri amonijak došao do mozga i uzrokovao nepovratno oštećenje.

meeghan_white_5.jpg - undefined

Bila je savršeno građena    Foto: Mirror

"Bio je to tihi ubica, a beskrajni proteinski napici i opasna dijeta bili su njen kraj. Nismo znali da će ju njena opsjednutost zdravljem ubiti", kazala je majka.

Lijekari su sad napravili testove i utvrdili da i Meeganina kćrka Alexa ima isti genetski poremećaj. Ali ako se dijagnosticira, poremećaj se može kontrolirati lijekovima i prehranom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije