Ljekar pozirao gol kako bi ukazao na nedovoljnu zaštitu medicinskog osoblja

Radiosarajevo.ba
Ljekar pozirao gol kako bi ukazao na nedovoljnu zaštitu medicinskog osoblja
Screenshot / Dr. Alain Colombie

Šezdesetjednogodišnji ljekar opće prakse iz francuskog Pomerola, blizu Bordeauxa fotografirao se gol do pojasa i sliku u nedjelju objavio na društvenim mrežama kako bi ukazao na "neodgovoran izostanak pripreme" i zaštite zdravstvenih radnika koji se, kako je napisao, tretiraju poput "topovskog mesa" u borbi protiv koronavirusa.

Dr. Alain Colombie, na fotografiji gol do pojasa, sa stetoskopskim slušalicama u ušima i s bijelim trakama oko glave i lijeve nadlaktice na kojima piše "topovsko meso", agenciji AFP je objasnio da na taj način "žestoko protestuje i istupa u odbranu svoje porodice - zdravstvenih radnika".

Dr. Alain Colombie - undefined

Screenshot: Dr. Alain Colombie

"Osuđujem neodgovoran izostanak pripreme za Covid-19 jer na opasnost upozoravam od kraja januara", kazao je ljutiti ljekar, pojasnivši da je fotografiju javno objavio "iz gnjeva i potaknut snažnim emocijama."

Od samog početka krize nedostatak zaštitne opreme namijenjene zdravstvenom osoblju, poput maski, dezinficijensa, rukavica i zaštitnih odijela golem je problem, prenosi Hina.

Iz tog razloga francuska javnost i mnogi njegovi kolege prozivaju francuske vlasti zbog nepripremljenosti na izbijanje pandemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije