Prvi slučaj zaraze u Libiji

Radiosarajevo.ba
Prvi slučaj zaraze u Libiji
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Libiji je zabilježen prvi slučaj zaraze novim koronavirusom, objavile su libijske vlasti koje su već donijele mjere radi sprječavanja širenja epidemije u toj ratom zahvaćenoj zemlji.

COVID-19: Servisne informacije za građane - sve na jednom mjestu

U cijeloj Bosni i Hercegovini uveden je policijski sat. U Republici Srpskoj zabranjeno je kretanje od 20,00 do 05,00, počevši od 21. marta. U Federaciji zabranjeno je kretanje od 18,00 do 05,00 počevši od 22. marta. Radiosarajevo.ba u nastavku donosi pregled najvažnijih informacija za građane, važne brojeve telefona, te listu donešenih mjera na nivou države, entiteta, kantona ...

Ministar zdravstva vlade nacionalnog jedinstva (GNA) sa sjedištem u Tripoliju izvijestio je o "prvoj osobi zaraženoj koronavirusom u Libiji" ne navodeći pojedinosti o pacijentu ni o području na kojemu je slučaj otkriven.

"Poduzete su potrebne mjere za liječenje - prvog zaraženog", rekao je Ehmed Ben Omar u kratkoj izjavi objavljenoj na internetu.

Badreddine al-Najar, direktor Državnog instituta za suzbijanje bolesti, dodao je da se pacijent prije sedmicu vratio iz Saudijske Arabije preko Tunisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije