Da li ste probali ovaj neobičan burek? Spremite ga za doručak i oduševite ukućane

0
Radiosarajevo.ba
Da li ste probali ovaj neobičan burek? Spremite ga za doručak i oduševite ukućane
Foto: TikTok / Burek iz tave je brza delicija

Svi volimo jesti burek iz rerne, no što ako ga stavimo u tepsiju?

Ovaj recept jednostavnog bureka iz tave, što zbog jednostavnosti, što zbog ukusa, zadovoljio je mnoge osobe.

U njega ide sve kao i za obični burek, no tajna je u jednom - prženju mesa i luka prije nego što ga stavimo u tavu.

Reprezentacija BiH ponovo poražena od Gruzije: Ostale minimalne šanse za plasman na Euro

Reprezentacija BiH ponovo poražena od Gruzije: Ostale minimalne šanse za plasman na Euro

Napravite ovo za doručak i uživajte u savršenom ukusu!

Sastojci

  • 400g mljevena govedina
  • 2 luk
  • jufke
  • 3-4 češnjak
  • 1 - 1 i po kašičice soli
  • 1 i po kašikica bibera
  • 50 grama maslaca
  • 3 kašike mlijeka
  • 1 jaje
Ova namirnica učiniće domaći hljeb savršenim: Ubrzava rast tijesta, a ukus će biti neodoljiv

Ova namirnica učiniće domaći hljeb savršenim: Ubrzava rast tijesta, a ukus će biti neodoljiv

Priprema 

1. U zdjelici umutiti jaje , dodati mlijeko i otopljeni maslac i promiješati.

2. U duboku tavu dodati ulje da prekrije dno, a onda dodati sitno nasjeckan luk. Pržiti na srednjoj temperaturi oko 10 minuta, da luk dobije staklasti izgled.

3. Dodati meso. Posoliti ga i pobiberiti, te pržiti jedno 10 minuta meso postane blago smeđe. 

4. Kada je gotovo, ostaviti sa strane. 

5. U duboku tavu (drugu) dodati list gotovih jufki, tako da dijelovi budu van tave. Početi redati meso i luk, te praviti slojeve. 

6. Zadnji list tijesta staviti na vrh, te premazati smjesom od jajeta, maslaca i mlijeka. 

7. Peći u tavi oko 10 minuta sa obje strane da se zarumeni. 

Služite uz jogurt ili pavlaku. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije