Veliki planovi: Netflix za ovu godinu izdvaja ogroman budžet

0
Radiosarajevo.ba
Veliki planovi: Netflix za ovu godinu izdvaja ogroman budžet
Foto: EPA-EFE / Netflix

U izvještaju o zaradi u prvom kvartalu 2021. godine Netflix je otkrio da će ove godine na proizvodnju sadržaja, originalnih filmova i serija, potrošiti više od 17 milijardi dolara, prenosi Variety.

"Kao što smo ranije primijetili, kašnjenja u proizvodnji zbog COVID-19 iz 2020. godine dovest će do većeg broja sadržaja u 2021. godini, a samim tim i većeg budžeta", istaknuli su iz kompanije u pismu dioničarima.

Pod pretpostavkom da će se ovo nastaviti, ove ćemo godine potrošiti više od 17 milijardi dolara na proizvodnju sadržaja i nastavit ćemo isporučivati nevjerojatan raspon naslova za naše članove, više 'originalnih proizvoda' u odnosu na prošlu godinu", najavili su iz Netflixa.

U 2019. godini kompanija je potrošila više od 15 milijardi dolara u odnosu na 12 milijardi dolara u 2018. godini, a procijenjeno je da je 2020. potrošila oko 17 milijardi dolara, a analitičari iz BMO Capital Markets procjenjuju da bi ovakvim tempom mogli potrošiti i do 26 milijardi dolara do 2026. godine.

Također, osnivač i koizvršni direktor Reed Hastings te glavni izvršni direktor Greg Peters nagovijestili su ulazak kompanije na tržište videoigara kazavši kako su videoigre vrlo važan dio industrije zabave te kako pokušavaju bolje razumjeti na koji način mogu proširiti sferu djelovanja omiljenih likova s ekrana. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije