Uncharted i Spider-Man filmovi pojavit će se na platformi Netflix

0
Radiosarajevo.ba
Uncharted i Spider-Man filmovi pojavit će se na platformi Netflix
Foto: wired.com / Netflix, Uncharted i Spider-man

Američki mediji jučer su izvijestili kako je kompanija Netflix osigurala partnerstvo s filmskom kućom Sony Pictures, vrijedno blizu milijardu američkih dolara.

Tim su partnerstvom iz Netflixa kupili ekskluzivno pravo za streaming Sonyjevih filmova nakon što se isti prestanu emitirati u kinima. Dogovor navodno vrijedi pet godina, a počinje od 2022, piše Hcl.hr.

Ovo znači da ćemo nadolazeće Sonyjeve filmove, poput Uncharteda i Spider-Mana: No Way Home, gledati na Netflixu 3-4 mjeseca od njihovih premijera. Na Netflixu će se također pojaviti i stariji filmovi iz Sonyjevog kataloga.

Dakako, razlog zašto je Sony odabrao Netflix i ušao u ovo partnerstvo jest taj što za razliku od Dinseya ili Warner Brosa nema svoju streaming platformu.

U svakom slučaju, ovo je interesantna vijest jer Sony u budućnosti planira adaptirati niz svojih franšiza iz svijeta videoigara u filmove i serije. Kako sada stvari stoje, Netflix ima pravo isključivo na Sonyjeve filmove, ne i serije, a ako njihov dogovor doista potraje do 2027., na Netflixu će se gledati Ghost of Tsushima i druge adaptacije Sonyjevih igara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije