Harry i Meghan najavili svoju prvu seriju na Netflix-u

3
Radiosarajevo.ba
Harry i Meghan najavili svoju prvu seriju na Netflix-u
Foto: EPA-EFE / Princ Harry i Meghan Markle

Princ Harry i Meghan Markle, najavili su svoj prvi Netflix projekt nakon što su prošle godine potpisali ugovor o produkciji.

Dokumentarna serija "Heart of Invictus" Harryja i Meghanine producentske kuće Archewell Productions pratit će grupu izvanrednih konkurenata iz cijelog svijeta, sve članove službe koji su pretrpjeli povrede ili bolesti koje su promijenile život na putu do Invictus Gamesa Hag 2020, koji bi se trebao održati 2022. godine.

Serija će također doći od redatelja Orlanda von Einsiedela i producentice Joanne Natasegara, koji su osvojili Oscara za svoj kratki film "Bijele kacige" iz 2016. godine, prenosi CNN.

"Ne bih mogao biti uzbuđeniji za predstojeće putovanje ili ponosniji na zajednicu Invictus zbog kontinuiranog nadahnuća za globalno iscjeljenje, ljudski potencijal i kontinuiranu službu", rekao je princ Harry u izjavi.

Služit će kao izvršni producent u seriji i pojavit će se pred kamerama.

Fondacija Invictus Games također će biti izvršni producent, a projekt će "pružiti značajno financiranje organizaciji", prema Netflixu.

"Ovaj par zajedno sa timom Archewell Productions grade ambiciozan okvir koji odražava vrijednosti i uzroke kojima su dragi", rekao je Ted Sarandos, supredsjednik uprave Netflixa u ponedjeljak.

Par je u septembru potpisao višegodišnji proizvodni ugovor sa kompanijom za streaming. Uključuje scenarističke serije, dokumentarne serije, dokumentarne filmove, igrane filmove i dječji program. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije