Glumac već 30 godina ne koristi dezodorans: "Moj prirodni miris miriše na muškarca"

1
Radiosarajevo.ba
Glumac već 30 godina ne koristi dezodorans: "Moj prirodni miris miriše na muškarca"
Foto: EPA-EFE / Matthew McConaughey

Bračni par Mila Kunis (38) i Ashton Kutcher (43) nedavno su pokrenuli raspravu o higijenskim navikama, nakon što su na podcastu izjavili kako svoju djecu kupaju samo kad su 'vidno prljava'.

Glumac Matthew McConaughey (51) ne protivi se tuširanju kao Kunis i Kutcher, ali su ponovno otkrivene tvrdnje da uopće ne koristi dezodorans.

O tome je za časopis Playboy javno govorio 2008. godine.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

"Nikakva kolonjska vodica, nikakav dezodorans. Sve žene u mom životu, uključujući moju majku, rekle su mi kako moj prirodni miris miriše prvo, na muškarca, drugo, na mene", rekao je McConaughey.

Dodao je da ne želi 'mirisati na nekoga ili nešto drugo', piše 24sata.hr.

"Sjećam se kad je rekao da ne koristi dezodorans pa sam to htjela provjeriti. Ne smrdi. Miriše kao žitarice, veoma slatko", izjavila je glumica Yvette Nicole Brown (50).

McConaughey ponosno izbjegava dezodorans ikakve vrste, ali inzistira da se brine o sebi i svojoj higijeni. Tako je izjavio da se tušira nekoliko puta dnevno, a zube pere i do pet puta u jednom danu.

Među drugim hollywoodskim zvijezdama koje ne koriste dezodorans našla se i glumica Cameron Diaz (48).

"Antiperspiranti su loši za tijelo. Ljudi smrde jer koriste antiperspirant, koji zadržava sav smrad", rekla je Diaz jednom prilikom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije