Lepa Brena gostovala kod Hadžifejzovića: 'Bosna je moj identitet, odrasla sam u jugoslovenskom duhu'

19
Radiosarajevo.ba
Lepa Brena gostovala kod Hadžifejzovića: 'Bosna je moj identitet, odrasla sam u jugoslovenskom duhu'
Foto: Printscreen / Lepa Brena gostovala na Face TV-u

Lepa Brena, jedna je od najpoznatijih balkanskih pjevačica, rođena je u Bosni i Hercegovini. Njena muzička karijera nije poznavala granice bivše Jugoslavije.

Folk diva tokom ovog vikenda posjetila je Sarajevo povodom zakazanih koncerata u Zetri, a tom prilikom je gostovala i kod Senada Hadžifejzovića na Face televiziji.

Na početku razgovora voditelj Senad Hadžifejzović je istakao da kod njega može da priča o svemu

Kamala Harris: "Tražit ću nominaciju i učiniti sve da ujedinim naciju i pobijedim Trumpa"

Kamala Harris: "Tražit ću nominaciju i učiniti sve da ujedinim naciju i pobijedim Trumpa"

“Šta ti znači Boba?, pitao je Senad Brenu.

Boba je moja jača polovina, moj oslonac! On je neko s kim mogu da plačem, neko ko će da me utješi, ko može da me vidi i nasmijanu i ljutu… Kada je dobro – svi su tu, a kada je teško – tada mora biti posebna osoba pored vas! Dugo godina smo zajedno, proslavili smo 32. godinu braka! Kakav je to muškarac koji se ne dopada i drugim ženama?! Kakva bi to žena bila i da se ne dopada ostalim muškarcima?! Ne diraj lavicu dok ne digne glavicu!, kazala je Brena.

Zatim je od Hadžifejzovića dobila pitanje - Šta joj sinovi znače...

“Mislim da su oni dobro vaspitana djeca! Moji sinovi su edukovani i obrazovani! Kada dođem kući, ja nisam Lepa Brena! Ja sam supruga i majka!, dodala je Brena. 

Lepa Brena gostovala na Face TV-u
Foto: Printscreen: Lepa Brena gostovala na Face TV-u

Zanimljiv odgovor je dala i na pitanje - Šta ti znači Bosna?

“Bosna je identitet moje mladosti, ono gdje sam odrasla, negdje gdje pripadam, nešto što volim… Volim taj mentalitet, tu hranu, te ljude, različite kulture, običaje, proslave! To je dio mene!, kazala je Lepa Brena.

Diva je pričala i o mnogim teškim situacijama u životu… Ratu, roditeljima, kidnapovanju djeteta, nacionalizmu...

"Ja sam neko ko je naučen da voli svoju zemlju! Rođena sam u Bosni i Hercegovini, ali odrasla sam u jugoslovenskom duhu! Mi smo imali državu koja je bila preteča Evropske unije! Imali smo jednog predsjednika, putovali sa ličnim kartama, kupovali u našoj zemlji, išli na naše more, na skijanje po našim planinama…

Lepa Brena gostovala na Face TV-u
Foto: Printscreen: Lepa Brena gostovala na Face TV-u

Na televiziji si mogao da vidiš samo ljude koji su imali kredibilitet! Prema tom stilu i načinu života, na televiziji si mogao vidjeti ljude koji su imali neki rezultat! Odrasli smo po moralno-etičkim kodeksima koji su imali jako visoke vrijednosti! Nedostaje mi kako smo živjeli prije", kazala je Brena za Face TV.

Lepa Brena u Sarajevu: Družila se s fanovima ispred Sebilja pa prošetala Baščaršijom

Lepa Brena u Sarajevu: Družila se s fanovima ispred Sebilja pa prošetala Baščaršijom

Neizbježno pitanje je bilo i “Fenomen Aleksandre Prijović"...

“Mislim da je Aleksandra bila predodređena za priču koju je napravila u nekoj sudbini! Aleksandra je došla u jedan ozbiljan timona je došla u jedan Real Madrid. Naše iskustvo, svi ti naši ljudi, Filip koji je završio prestižni fakultet u Americi i koji je radio sa mnom ! Njih dvoje su se spojili, vjenčali – njen talent i njegova organizacija! Ona je prosto magična za publiku! To je jedna ozbiljna mašinerija! Danas bez ozbiljnog producenta ne možete biti velika zvijezda! Lepa Brena je imala ozbiljnog producenta – Slatki greh. Ja sam uspjela samo uz njihovu pomoć”, kazala je Lepa Brena.

Podsjetimo, koncerti Lepe Brene u sarajevskoj Zetri bit će održani 20. i 21. aprila 2024. godine.

Još uvijek nije poznato hoće li, pored ovih zakazanih koncerata, biti održano još nekoliko njih.

Pogledajte cijelo gostovanje Lepe Brene na Face TV-u:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije