Brad Pitt ima mlađeg brata: Evo kako izgleda i čime se bavi

Radiosarajevo.ba
Brad Pitt ima mlađeg brata: Evo kako izgleda i čime se bavi
Foto: EPA-EFA / Brad Pitt

Holivudski miljenik Brad Pitt i njegov brat Douglas Pitt izgradili su potpuno drugačije karijere, no obojica su vrlo uspješna u onome čime se bave.

I dok Brad slama srca žena širom svijeta, Douglas je poduzetnik, investitor i filantrop. 

Douglas je tri godine mlađi od popularnog brata Brada, a dok se glumac i dalje spori s bivšom suprugom oko djece te iza sebe ima dva propala braka, njegov je brat u sretnom braku. S Lisom Pitt pred oltar je stao 1990. godine, a zajedno imaju troje djece - Landona, Sydney i Reagana.

Douglas Pitt - undefinedToday.com: Douglas Pitt

Od 2010. godine, Pitt je ambasador Goowdilla za Tanzaniju, a osnovao je i fondaciju Care To Learn koja financira djecu u nedostatku hrane, higijene i ljekarske pomoći. Vlasnik je i informatičke kompanije ServiceWorld, koju je osnovao 1991. godine, a bavi se i prodajom nekretnina.

Priznao je nekoliko puta kako mu je fotografija jedna od najvećih strasti i omiljeni hobi, a time se u slobodno vrijeme bavi proteklih 20 godina.

Imao je izložbe širom SAD-a, a njegove su se fotografije pojavile u brojnim američkim i međunarodnim časopisima. Obožava voziti i bicikl, a često s porodicom i prijateljima planinari.

S poznatim bratom Douglas je i dalje u sjajnim odnosima. Iako se Brad još prije tri desetljeća preselio u Hollywood i ne viđaju se toliko često, svaku priliku koriste za druženje. Često su u kontaktu i obojica vrlo drže do tog odnosa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije