Znate li šta je mandža? Ovaj starinski šareni (do)ručak će vas oduševiti
Ova šarena mandža idealna je za svako doba dana – doručak, ručak ili večeru. Ako ste gladni i treba vam nešto brzo, jednostavno i ukusno, ovo je jelo pravi izbor. Ima divan okus, a ako volite ljuto – slobodno dodajte i jednu ljutu papriku. Kako kažu – prste da poližeš!
Priprema
Na malo ulja propržite krupno nasjeckan crni luk. Zatim dodajte na krupno isječene paprike i nasjeckani bijeli luk. Sve zajedno kratko pržite.
Paradajz isijecite na krupne kocke i ubacite u tavu. Posolite i nastavite pržiti samo toliko da povrće omekša, ali da zadrži oblik – ne smije se raspasti ni prepržiti.
Impresivan, ali maglom obavijen pogled na Sarajevo
Umutite 4–5 jaja sa malo soli, prelijte preko povrća, pa odozgo pospite krupno sjeckanim peršunom. Lagano promiješajte, samo jednom-dvaput, da jaja ne prekuhaju povrće.
Jelo je gotovo za svega nekoliko minuta – jednostavno, brzo i ukusno!
Sastojci:
1 glavica crnog luka
bijeli luk po želji
2 svježe paprike
2–3 paradajza
4–5 jaja
peršun
ulje za prženje
so
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.