Mekana je i sočna: Recept za brzu jogurt pitu
Radiosarajevo.ba
Jogurt pita je jedno od onih jela koje se brzo sprema, a svi ga obožavaju. Sočna, mekana i mirisna, idealna je za doručak, večeru ili kao brzi obrok kad nemate puno vremena.
Priprema je jednostavna, a ukus neodoljiv.
Osnovne informacije:
Zbog nesreće kod Vijećnice, saobraćaj bio u kolapsu: Stvorile se gužve, ali tramvaji opet voze
- Kuhinja: domaća / balkanska
- Tip jela: pita / slano pecivo
- Vrijeme pripreme: 10 minuta
- Ukupno vrijeme pripreme: 50 minuta
- Kalorije: oko 250 kcal po parčetu (od 8 porcija)
- Broj porcija: 6–8
- Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 7 jaja
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 14 g praška za pecivo (1 kesica)
- 1 l jogurta
- 500 g kora za pitu
- malo susama za posipanje
Priprema:
- Umutiti jaja sa solju mikserom, kratko da se povežu.
- Dodati ulje, prašak za pecivo i jogurt, pa sve dobro promiješati.
- Tepsiju podmazati uljem i obložiti sa 3–4 kore.
- Ostatak kora umakatMekana je i sočnai u pripremljenu smjesu i ređati u tepsiju.
- Korama koje vire iz tepsije preklopiti pitu preko.
- Premazati gornju koru ostatkom smjese i posuti susamom.
- Peći na 200°C oko 40 minuta, dok ne porumeni.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (1)