Osvaja na prvi zalogaj: Tjestenina s limunom i biberom

0
Radiosarajevo.ba
Osvaja na prvi zalogaj: Tjestenina s limunom i biberom
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Za današnji ručak vam predlažemo tjesteninu s limunom i biberom.

Trebat će vam:

  • 400 g tjestenine (špageti ili linguine)
  • 3 kašičice maslaca
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 veliki limun (korica i sok)
  • 1 čajna kašičica svježe mljevenog crnog bibera
  • 50 g ribanog parmezana
  • 1 čajna kašičica soli (za vodu od kuhanja)
  • svježi peršun za posipanje (po želji)

Priprema:

Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu

Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu

Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Potom odvojite oko 150 ml vode od kuhanja i ocijedite tjesteninu. U velikoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac s maslinovim uljem. Dodajte svježe mljeveni crni biber i lagano ga prepržite 30 sekundi kako bi otpustio aromu.

Potom umiješajte naribanu koricu i sok limuna, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu. Polako ulijte sačuvanu vodu od kuhanja i sve dobro promiješajte dok se umak ne poveže s tjesteninom. Dodajte ribani parmezan i nastavite miješati dok ne dobijete kremastu teksturu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije