Osvaja na prvi zalogaj: Tjestenina s limunom i biberom
Za današnji ručak vam predlažemo tjesteninu s limunom i biberom.
Trebat će vam:
- 400 g tjestenine (špageti ili linguine)
- 3 kašičice maslaca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 veliki limun (korica i sok)
- 1 čajna kašičica svježe mljevenog crnog bibera
- 50 g ribanog parmezana
- 1 čajna kašičica soli (za vodu od kuhanja)
- svježi peršun za posipanje (po želji)
Priprema:
Dragan Bursać: Od Luburića do Primorca, krivi smo mi što šutimo!
Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Potom odvojite oko 150 ml vode od kuhanja i ocijedite tjesteninu. U velikoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac s maslinovim uljem. Dodajte svježe mljeveni crni biber i lagano ga prepržite 30 sekundi kako bi otpustio aromu.
Potom umiješajte naribanu koricu i sok limuna, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu. Polako ulijte sačuvanu vodu od kuhanja i sve dobro promiješajte dok se umak ne poveže s tjesteninom. Dodajte ribani parmezan i nastavite miješati dok ne dobijete kremastu teksturu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.