Publika rekla svoje: Ovo je deset najboljih serija 2023. godine

0
Radiosarajevo.ba
Publika rekla svoje: Ovo je deset najboljih serija 2023. godine
Foto: YouTube/Printscreen / Shrinking

Streaming godina se već bliži kraju, a publika je u posljednjih 11 mjeseci davala ocjene i izabrala najbolje serije za 2023. godinu.

Lagano ulazimo u drugu polovinu novembra, što znači da se 2023. rapidno bliži kraju. 

Bez obzira na to što su streaming servisi i televizijski programi uveliko počeli sa božićnim repertoarom, mi ćemo se retrospektivno vratiti i sagledati sva serijska ostvarenja koja su izašla od januara 2023. i izdvojiti ona za koje je publika dala najviše ocjene.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudnik zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudnik zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Do novih ostvarenja, pogledajte neku od ovih serija ako već niste.

Donosimo vam 10 ostvarenja koji na IMDB stranici imaju najviše ocjene i pohvale publike.

Na Netflix stiže serija snimljena po romanu koji je dobio Pulitzera

Na Netflix stiže serija snimljena po romanu koji je dobio Pulitzera

Poker Face

Natasha Lyonne poslije uspješne saradnje sa Netflixom na seriji Russian Doll ima još jedan hit u rukavu. Detektivski triler-komedija prati nevjerovatnu sudbinu žene koja ima urođen talenat da prepozna ko laže, a ko govori istinu. Nije ni čudo što joj je zabranjen ulaz u kazino.

The Diplomat

Keri Russell u ulozi Kate Wyler je nova američka ambasadorica u Velikoj Britaniji koja je zadužena za gorući internacionalni sukob koji prelazi s jednog kontinenta na drugi.

Shrinking

Jason Segel u ulozi psihoterapeuta koji na korak od "krize srednjih godina" počinje u potpunosti da mijenja vlastiti život, a samim tim i živote svojih pacijenata.

Daisy Jones & The Six

Priča smještena u sedamdesete godine prošlog stoljeća prati život Daisy Jones i benda The Six koji je od nepoznatog muzičkog sastava postao broj jedan.

Silo

Distopijska misterija triler zasnovana na serijalu knjiga Wool američkog pisca Hugh Howey, smještena je podzemnu građevinu, silos, od 144 sprata u kojoj živi 10.000 ljudi. Totalitarni režim, zabranjeno korištenje relikvija, predmeta koji su bili upotrebi prije nego je zavladao novi svijet i uništena nada da stanovnici ove sobe bez prozora i kuće bez izlaza nikada neće moći da izađu vani jer je svijet zagađen do te mjere da ništa ne može da preživi. Kada se pojavi prvi crv sumnje da život van silosa postoji, klupko ove proklete građevine počinje da se odmotava.

Cunk on Earth

Komična parodija na BBC dokumentarce o svjetskim čudima, historiji i etnologiji s voditeljicom Dianom Morgan, komičarkom i glumicom, je opčinila svijet.

Beef

Komedija prati odnos između dvoje stranaca poslije nesreće na putu. Želja za osvetom njihove živote vodi u crno-komične i dramatične momente.

The Last of Us

Vestern postapokaliptična postavka svijeta koji nije pokosio virus ili super bakterija, već gljivica koja je nesretnu ljudsku vrstu većim dijelom pretvorila u hodajuću agresivnu opasnost s jedinim ciljem da se infekcija širi dalje, kako smo i sami shvatili tokom naše pandemije, napravila je još veći raskol među ljudima – razdvajajući ih na dijelove, pokret otpora i vojnu FEDRA organizaciju, tačnije Ministarstvo odbrane koje teroririzira preživjele.

Usred mutiranog apokaliptičnog haosa stoje dva junaka – Joel i Ellie. U fiktivnoj verziji uništenog svijeta 2023. godine, poslije upozorenja stručnjaka šezdesetih godina 20. stoljeća, čovjek kojeg je lična tragedija emotivno iskasapila, i buntovna i karakterno 'prezrela' tinejdžerica od 14 godina bježe iz karantene na tajnu lokaciju. Vođa pokreta otpora Svici, Marlene angažirala je Joela da Ellie bezbjedno prokrijumčari kroz svijet prepun opasnosti jer je djevojčica možda spas za čovječanstvo.

Dead Ringers

Mini-serija Dead Ringers, psihološki triler, koji je moderna verzija kultnog istoimenog filma Davida Cronenberga iz 1988. godine, a zasnovanog na romanu Bliznaci Barija Wooda i Jacka Geaslanda za razliku od filmske verzije, prati emotivno-patološku vezu sestara blizanki. Ginekologinje Elliot i Beverly na putu su do otvaranja privatne klinike za vještačku oplodnju i siguran porođaj žena. Buntovna Elliot i etički naoštrena Beverly korak po korak postaju sve dalje i sve više neprijateljski raspoložene jedna prema drugoj, iako ne mogu da žive jedna bez druge.

The Fall of the House of Usher

Posljednje ostvarenje redatelja Mikea Flanagana zasnovano na kratkoj priči Edgara Allana Poea prati surovu i tragičnu sudbinu djece patrijarhata porodice Usher. Roderick i Madeline Usher (brat i sestra) poslije "đavoljeg dogovora" sa misterioznom ženom dobijaju sve što su poželjeli u životu, ali sve u životu ima svoju cijenu. Usherovi kao vlasnici najveće farmaceutske firme na svijetu suočeni su sa brojnim optužbama, ali i natprirodnim događajima koji su se nadvili nad životima Roderickove djece, piše Žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije