Na Netflix stiže serija snimljena po romanu koji je dobio Pulitzera

0
Radiosarajevo.ba
Na Netflix stiže serija snimljena po romanu koji je dobio Pulitzera
Foto: IMDb / All The Light We Cannot See

Četverodijelna serija Svjetlo koje ne vidimo (All The Light We Cannot See), ekranizacija istoimenog romana Anthonyja Doerra, dobitnika Pulitzerove nagrade, 2. novembra stiže na Netflix.

Roman koji je proslavljeni američki književnik pisao čak deset godina može se čitati na više načina - kao djelo o odrastanju, o potrazi za dobrotom u dobroti nesklonim vremenima poput Drugog svjetskog rata te o hrabrosti i žrtvi.

Radnja prati francusku djevojčicu i njemačkog dječaka u okupiranoj Francuskoj. Zbog dolaska nacista slijepa Marie-Laure bježi s ocem iz Pariza u Saint-Malo, gdje dolazi i siroče Werner, koji je talent za tehniku, što mu je osiguralo mjesto u brutalnoj Hitlerovoj mladeži.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Anthony Doerr (1973., Cleveland) osvojio je za Svjetlo koje ne vidimo 2015. Pulitzerovu nagradu za književnost. Roman je objavljen u 29 zemalja, prodan u više od 1.5 miliona primjeraka, a The New York Times, na čijoj je listi ostao više od 200 sedmica, uvrstio ga je na spisak 25 najboljih knjiga svih vremena.

U seriji producenta i redatelja Shawna Levyja glume debitantica Aria Mia Loberti i Louis Hofmann te Mark Ruffalo i Hugh Laurie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije