Netflix opet obara rekorde: Pogledajte nevjerovatnu dokumentarnu seriju o najbogatijoj ženi svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Netflix opet obara rekorde: Pogledajte nevjerovatnu dokumentarnu seriju o najbogatijoj ženi svijeta
Foto: Netflix/Screenshot / Serija "The Billionaire, the Butler & the Boyfriend"

Milijarderka, batler i dečko pokušava odgovoriti na pitanja o jednoj od najvećih afera u francuskoj historiji, a u središtu koje je bila Liliane Bettencourt, pokojna nasljednica kozmetičke kompanije L‘Oreal i njen odnos s 25 godina mlađim fotografom.

Na streaming platformu Netflix stigao je trodijelni dokumentarac Milijarderka, batler i dečko o Liliane Bettencourt, najbogatijoj ženi svijeta i nasljednici kozmetičke kompanije L‘Oréal te njenom 25 godina mlađem prijatelju, umjetniku, fotografu i piscu Françoise-Marie Banieru.

Tačnije, dokumentarna serija govori o aferi koja je potresla Francusku 2009. godine jer je bogata nasljednica, u to doba 'teška' 44 milijarde dolara, Banieru darovala gotovo 2 milijarde dolara u gotovini, policama životnog osiguranja i umjetninama u periodu od dvije decenije koliko su se družili.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Dokumentarac je odmah postao hit u Francuskoj, a kako i ne bi kada se radilo o jednom od najvećih skandala o kojemu je pisao cijeli svijet jer su u aferu bili upleteni i francuski političari.

Naime, kada je Françoise Bettencourt Meyers, jedina kćerka samozatajne milijarderke koja je preminula u septembru 2017. u 95-toj godini, otkrila koliki je dio porodičnog bogatstva završio u džepu Françoise-Marie Baniera, protiv njega je još 2009. godine podigla kaznenu prijavu za iskorištavanje psihički i fizički labilne osobe.

Tom Hiddleston nagovijestio da više neće glumiti omiljenog Marvelovog negativca

Tom Hiddleston nagovijestio da više neće glumiti omiljenog Marvelovog negativca

No sudska odluka se čekala do jeseni 2010. jer se Lilian Bettencourt trebala podvrgnuti psihološkoj procjeni što je ona naravno, odbila. Naime, njen batler Pascal Bonnefoy sudu je predočio snimljene razgovore između 'gazdarice' i njenog prijatelja, ali i one koje je vodila sa svojom računovotkinjom i drugim 'žicarima' koji su dolazili u posjetu dami krhkog mentalnog zdravlja.

Sumnjao je da L‘Orealova vlasnica već tada bolovala od Alzheimerove bolesti, te da je bila lak plijen za manipulacije i potpuno nesvjesna da joj je prevarom oteto ozbiljno bogatstvo, prenosi Gloria.

Na linku pogledajte trailer serije:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije