Tom Hiddleston nagovijestio da više neće glumiti omiljenog Marvelovog negativca

0
Radiosarajevo.ba
Tom Hiddleston nagovijestio da više neće glumiti omiljenog Marvelovog negativca
Foto: IMDb / Tom Hiddleston u ulozi Lokija

Tom Hiddleston osvojio je srca brojnih obožavatelja ulogom Lokija u Marvelovom filmskom svijetu.

Prvi put se u toj ulozi pojavio u filmu Thor iz 2011. godine, kada je glumio glavnog negativca.

Nekoliko obožavatelja Lokija i općenito MCU-a smatra da je Hiddlestonov lik doživio jednu od najboljih razrada likova u nekoj franšizi. Zbog svoje popularnosti dobio je dvije sezone serije Loki. Prva je izašla 2021. godine, dok je druga tek nedavno stigla do svog kraja.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Finalna epizoda druge sezone jedna je od najbolje ocijenjenih na IMDb-ju. Njena ocjena trenutno iznosi 9.6, što je čini najboljom od svih 12 epizoda prikazanih tokom prve i druge sezone.

Mnogi tvrde da je Loki jedan od rijetkih projekata nakon filma Avengers:Endgame koji dokazuje da Marvel može biti kreativan i da nije izgubio ono što je MCU obilježilo kroz prve tri faze.

Gostujući u emisiji poznatog voditelja Jimmyja Fallona, britanski glumac nagovijestio je da bi se mogao umiroviti od uloge Lokija. Način na koji je završila finalna epizoda druge sezone potkrepljuje tu tvrdnju.

"Reći ću samo da s finalom dolazimo do punog kruga. To je zaključak priče koja se protezala kroz prvu i drugu sezonu, kao i kroz šest filmova i 12 epizoda, te 14 godina mog života. Kad su mi dali posao, imao sam 29 godina, a sada imam 42. Bilo je to dugo putovanje", rekao je glumac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije