Film na Netflixu potresao mnoge: 'Ovo je najtužniji film ikada, pripremite maramice'

0
Radiosarajevo.ba
Film na Netflixu potresao mnoge: 'Ovo je najtužniji film ikada, pripremite maramice'
Foto: Screenshot / Youtube / Film 'Can You See Us?'

Jedan film koji trenutno privlači pažnju na Netflixu navodi gledaoce, kako tvrde, da skoro bez prestanka plaču, te ga mnogi opisuju kao 'najtužniji film ikad'.

Drama iz 2022. godine pod nazivom Can You See Us? nedavno se pojavila na ovoj platformi za streaming - nemojte je pomiješati s Netflix miniserijom When They See Us. Film režisera Kennyja Mumbe te scenarista Andrewa i Lawrencea Thompsona, prati mladića iz Zambije s albinizmom koji je bio odbačen od oca pri rođenju.

U ulozi dječaka je Thabo Kaamba, a kao mladić George Sikazwe, koji prolazi kroz djetinjstvo "maltretiranja, tragedije i nade". Prema tekstualnom uvodu na početku filma, Can You See Us? je inspirisan istinitom pričom o Johnu Chitiju.

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

Frenkie za Radiosarajevo.ba: "Vjera me učinila boljim čovjekom, ali i boljim reperom"

Chiti je popularni pjevač iz Zambije s albinizmom i kako se navodi, pomogao je kao 'dodatni pisac' na scenariju. U intervjuu iz 2020. godine otvorio se o svojim vlastitim iskustvima 'odbacivanja'.

Trailer za film 'The Killer', redatelja Davida Finchera s Michaelom Fassbenderom ostavlja bez daha

Trailer za film 'The Killer', redatelja Davida Finchera s Michaelom Fassbenderom ostavlja bez daha

"Kad sam se rodio, moja porodica je bila zbunjena. Nisu mogli vjerovati da pripadam njima i to je dovelo do razvoda mojih roditelja", rekao je Chiti. On je 2008. godine osnovao Udruženje za albino osobe Zambije.

"Krivio sam sebe što sam osoba s albinizmom. Odrastao sam s niskim samopouzdanjem jer sam mislio da nisam dovoljan čovjek", dodao je. "Ali nismo mi ti koji se moraju mijenjati, društvo je ono koje mora promijeniti svoje stavove prema nama".

Jedan gledalac je napisao na Netflixu: "Nisam toliko plakao već neko vrijeme, ovo je bio izvanredan film". Drugi su rekli da su se 'rastužili', dok su neki "plakali od početka do kraja".

Pojedini su primijetili: "Najtužniji film, ali i pravo otvaranje očiju, strašno je da nevino dijete može podnijeti toliko mržnje. Slomilo mi je srce", a neko je dodao: "Ovaj mali dječak će vam dirnuti srce. Predivan film".

Mnogi su upozorili da je "srceparajući" i savjetovali da obavezno spremite maramice prije nego što sjednete gledati.

Can You See Us? trenutno se prikazuje na Netflixu, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije