Odmah nakon premijere: Ovo je globalno najgledanija serija na Netflixu

0
Radiosarajevo.ba
Odmah nakon premijere: Ovo je globalno najgledanija serija na Netflixu
Foto: Netflix / Isječak iz serije

Netflix ne samo da svakodnevno ažurira svojih top 10, nego to često radi više od jednom dnevno.

Nije prošlo ni jedan dan, a platforma je potvrdila da je nova serija Ko je Erin Carter skinula Depp V Heard s trona najgledanije na svijetu.

Akcijsku seriju režiralo je nekoliko redatelja: Ashley Way, Savina Dellicour i Bill Eagles. Zasluge za scenarij i priču pripadaju Jacku Lothianu. Prva sezona sastoji se od ukupno sedam epizoda, a sve su objavljene 24. augusta.

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

Nije prvi put da je serija ovog žanra na vrhu ljestvice Netflixa. Ko je Erin Carter je najgledanija serija na Netflixu koja je trenutačno najgledanija na globalnm nivou, a zaokupila je ne samo ljubitelje akcije, nego je i prozvana jednom od najboljih u svom žanru.

Priča prati Erin Carter, britansku učiteljicu u Španiji, koja se upetlja u pljačku supermarketa kojoj svjedoči. Kad jedan od pljačkaša ustvrdi da je prepoznaje, njezin život počinje se raspetljavati.

U petoj sezoni serije "Stranger Things" priča se vrti oko jednog lika koji će povezati cijelu priču

U petoj sezoni serije "Stranger Things" priča se vrti oko jednog lika koji će povezati cijelu priču

Evin Ahmad, Sean Teale, Douglas Henshall, Susannah Fielding, Charlotte Vega, Indica Watson, Pep Ambros, Jake Fairbrother, Ana Ularu i Núria Deulofeu neki su od glumaca koji čine glavnu postavu.

'Stara' akcija s novim herojem Superheroji, beskonačne franšize, virtualna produkcija, VFX tehnologija koja se ubrzano poboljšava sve više istiskuju ne samo razvoj likova, nego i osnovnu koherentnost zapleta. Ovih je dana svaka ponuda akcije koja odstupa od ove norme vrijedna pažnje. Ali, Netflixova Ko je Erin Carter, ne vraća se samo na analognu prošlost žanra, nego također govori ljudsku priču o ženinoj potrazi da svojoj kćeri pruži stabilnost koju nikada nije imala.

Radnja serije

Centralna misterija serije od sedam dijelova, krije se u naslovu. Jednog jutra, Erin Carter (Evin Ahmad) budi svoju djevojčicu Harper (Indica Watson) u cik zore kako bi uhvatile brod iz luke Folkestone u jugoistočnoj Engleskoj. Pet godina kasnije žive u slikovitom predgrađu Barcelone, gdje je Erin učiteljica na zamjeni udana za nježnog medicinskog brata Jordija (Sean Teale).

Sada ratoborna predtinejdžerka, Harper biva izbačena iz školskog mjuzikla jer je napala kolegu iz razreda. "Mi svoje probleme ne rješavamo nasiljem", kaže joj Erin. Ali, opomena je donekle potkopana savjetom koji je dala djevojci ranije u istoj sceni: "Samo da znaš, kada zadaješ udarac, moraš držati čvrsto šaku."

Erinino znanje o borbi prsa u prsa nije samo teoretsko

Ona i Harper ubrzo se nađu usred pljačke supermarketa. Dok se djevojčica skriva, Erin razbije staklenu bocu u lice maskiranog napadača, ubode ga alatom za pečenje, a zatim puca iz oružja zločinca ravno u njegova prsa. "To si ti", kaže on, na rubu da iskrvari. On nije jedina osoba iz Erinine prošlosti koja ju prepoznaje, nakon što junaštvo 'obične' učiteljice dospije na naslovnice. Iznenada, normalan život koji je toliko naporno gradila za Harper je u opasnosti da se uruši, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije