Izašao je trailer za Netflixovu vampirsku komediju Pabla Larraína 'El Conde'

0
Radiosarajevo.ba
Izašao je trailer za Netflixovu vampirsku komediju Pabla Larraína 'El Conde'
Foto: Netflix / Isječak iz komedije

Pod vodstvom Pabla Larraína, izvršnog redatelja koji stoji iza filmova Spencer, Jackie i Ne, koji su nominovani za Oscara, novi film obećava malo više umjetnički pogled na vampirski podžanr horora.

Inače, ova dva Larraínova kandidata za Oscara temeljila su se na životima stvarnih ikona i duboko su zaronili u emocionalnu svijest Jackie Kennedy i princeze Diane.

Film El Conde snimljen je u prekrasnoj crno-bijeloj tehnici, a službeni Netflixov sinopsis glasi: "El Conde je mračna komedija/horor koji zamišlja paralelni svemir inspirisan nedavnom historijom Čilea. Film prikazuje Augusta Pinocheta, simbola svjetskog fašizma, kao vampira koji živi skriven u ruševnoj vili na hladnom južnom kraju kontinenta."

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

U nastavku stoji: "Hrani se zlom kako bi održao svoju egzistenciju. Nakon 250 godina života Pinochet je odlučio prestati piti krv i napustiti privilegiju vječnog života. Više ne može podnijeti da ga svijet pamti kao lopova...Uprkos razočaravajućoj i oportunističkoj prirodi svoje porodice, pronalazi novu inspiraciju da nastavi živjeti život vitalne i kontrarevolucionarne strasti kroz neočekivanu vezu".

Po scenariju Larraína i Guillerma Calderóna, glumačka ekipa uključuje Jaimea Vadella, Gloriju Münchmeyer, Marciala Taglea, Alfreda Castra, Paulu Luchsinger i Catalina Guerra.

El Conde će se pojaviti na Netflixu 15. septembra 2023. godine, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije