Nova serija na Netflixu različita je za sve gledatelje - postoji 5.000 načina za gledanje!

0
Radiosarajevo.ba
Nova serija na Netflixu različita je za sve gledatelje - postoji 5.000 načina za gledanje!
Foto: Netflix / Scena iz serije 'Kaleidoscope'

Ako ste u potrazi za novom serijom za 'bingeanje', ne morate tražiti dalje - Netflixov Kaleidoscope će vas sigurno zabaviti satima.

I mislimo to doslovno, budući da se triler serija prikladnog naslova može gledati na nevjerovatnih 5.040 različitih načina – i to ako slijedite jedino pravilo da epizodu pod nazivom 'White' sačuvate za kraj.

Iz Netflixa su saopćili da će svaki gledatelj vidjeti seriju na različit način, tj. redoslijed epizoda (a ima ih osam) bit će različit za svakoga. Epizode su podijeljena po bojama i to - crvena, žuta, plava, zelena, narandžasta, roze, ljubičasta i bijela.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Serija prati priču koja traje 25 godina, i fokusira se na ekipu vještih lopova koji se pripremaju otključati naizgled neprobojni trezor za najveću pljačku u historiji. Ono što je posebno zanimljivo jeste da se serija donekle temelji na istinitim događajima koji su se dogodili tokom uragana Sandy. Godine 2012. uragan je prouzročio razaranja diljem Kariba i istočne obale SAD-a, ostavivši nakon toga štetu od 81,9 milijardi dolara. Prema The New York Postu, poplava nakon oluje prodrla je u tajni podzemni trezor na Manhattanu (Wall Street), natapajući obveznice i dionice, pa je, kako neki tvrde, tako nestalo čak 70 milijardi dolara u obveznicama.

No, već ima onih koji tvrde da postoji "najbolji redoslijed epizoda", ovisno od toga šta želimo od jedne serije. 

Na primjer, redoslijed – crvena, žuta, ružičasta, zelena, narančasta, ljubičasta, plava i bijela – najbolji je za ljubitelje misterije.

U međuvremenu, žuta, zelena, narančasta, ljubičasta, plava, bijela, crvena i ružičasta izvrsne su za ljude koji vole velike uvode i zaključke (ovdje zamišljeno finale serije - bijela epizoda - nije posljednja epizoda, op.pr.).

Pisac Vulturea Keith Phipps stvorio je sličan vodič za sjajnu seriju, a njegov retrospektivni idealni redoslijed je sljedeći: žuta, ljubičasta, narančasta, zelena, plava, crvena, ružičasta i bijela.

Ova ideja i jeste najbolja, te smo (nakon što smo odgledali seriju) saglasni da je najbolje krenuti od 'žute'.

Kao što je Phipps objasnio: "Epizoda predstavlja sve glavne likove dok neki detalji njihove prošlosti i zašto su uopće u timu ostaju misterija."

Kaleidoscope je dostupan za gledanje na Netflixu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije