U petoj sezoni serije "Stranger Things" priča se vrti oko jednog lika koji će povezati cijelu priču

0
Radiosarajevo.ba
U petoj sezoni serije "Stranger Things" priča se vrti oko jednog lika koji će povezati cijelu priču
Foto: Društvene mreže / Isječci iz serije Stranger Things

Prošlo je već godinu dana otkako je četvrta sezona Stranger Thingsa završila na Netflixu, a sada napeto čekamo izlazak pete i posljednje sezone.

Nažalost, čini se da će proći još dosta vremena prije nego što posljednje poglavlje serije dođe na naše ekrane, jer je produkcija emisije pauzirana zbog štrajka SAG-AFTRA.

Međutim, čini se da se stvari za seriju u međuvremenu ipak slažu, a braća Duffer, kreatori serije, otkrivaju da će priča o jednom određenom liku povezati cijelu seriju.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Radnja pete sezone Stranger Thingsa: Dakle, lik čija će priča spojiti cijelu seriju je... Will Byers!

"Will ponovno zauzima posebno mjesto u petoj  sezoni", objasnio je Ross Duffer.

Netflix naručio animiranu verziju popularne serije 'Stranger Things'

Netflix naručio animiranu verziju popularne serije 'Stranger Things'

"Ovaj emocionalni luk je ono što smatramo da će, nadamo se, povezati cijelu seriju. Will je navikao biti mlad, introvertiran, onaj kojeg se štiti. Dakle, dio njegovog putovanja, a nije riječ samo o seksualnosti, pokazuje Willa koji je došao na svoje kao mladić."

To zvuči potpuno prikladno, jer je cijela serija zapravo započela Willovim nestankom, što je dovelo do velikog otkrića paralelne dimenzije "Naopako" i užasa koji vrebaju u Hawkinsu!

U posljednjoj sezoni Will (glumi ga Noah Schnapp) također jezivo ističe da Vecna nije umro, nagovještavajući posljednji veliki obračun s Eleven i ekipom u petoj sezoni, dok se bori da spasi prijatelje i grad Hawkins. U međuvremenu, postoji puno stvari koje su ostale nedorečene na kraju četvrte sezone. Tek trebamo saznati sudbinu Max nakon što je zamalo podlegla Vecninim smrtonosnim moćima.

Jamie Campbell Bower (koji glumi Vecnu) nedavno je rekao u jednom intervjuu:

"Mislim da Vecna ne liže svoje rane skriven u jadu. Obnavlja se i želi krv."

Također ćemo saznati puno više o svijetu "Naopako", tvrde braća Duffer. Srećom, nije bilo neizvjesnosti oko toga hoće li se snimati 5. sezona, budući da su Duffer Brothers potvrdili snimanje u otvorenom pismu obožavateljima putem Netflixa. Napisali su: "Prije sedam godina isplanirali smo kompletnu priču za Stranger Things. Tada smo predviđali da će priča trajati četiri do pet sezona. Pokazalo se da četiri sezone nisu dovoljne, ali, kao što ćete uskoro i sami vidjeti, sada jurimo prema našem finalu. Četvrta sezona bit će pretposljednja, peta sezona bit će posljednja."

Dodali su: "Ima još puno uzbudljivih priča za ispričati u svijetu Stranger Thingsa; nove misterije, nove avanture, novi neočekivani junaci. Ali prvo, nadamo se da ćete ostati s nama dok završavamo ovu priču o moćnoj djevojci po imenu Eleven i njenim hrabrim prijateljima, o slomljenom šefu policije i sjajnoj majci, o malom gradu po imenu Hawkins i alternativnoj dimenziji poznatoj samo kao "Naopako"."

Zanimljivo, The Duffer Brothers su također nagovijestili kako će peta sezona završiti, rekavši: "Znamo kakav je kraj. Moguće je da se promijeni, ali mislimo da je to malo vjerovatno jer je to jedan od onih završetaka koji jednostavno izgledaju, i uvijek su se činili, ispravnim. I također se čini nekako neizbježnim. Onda kada to smisliš, kažeš, 'O da, pa to je apsolutno ono što mora biti."

Još u februaru, Netflix je također objavio nagovještaj da će peta sezona biti posljednja, tvitajući naopako okrenut natpis "Svaki kraj ima početak".

Više o petoj sezoni možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije