Trailer za film 'The Killer', redatelja Davida Finchera s Michaelom Fassbenderom ostavlja bez daha

0
Radiosarajevo.ba
Trailer za film 'The Killer', redatelja Davida Finchera s Michaelom Fassbenderom ostavlja bez daha
Foto: Netflix / Film The Killer, Michael Fassbender

Jako nas veseli nova filmska poslastica kutnog redatelja Davida Finchera.

Riječ je o filmu The Killer, a prvi teaser trailer nudi premijerni uvid u film koji u odabrana kina stiže 27. oktobra prije nego što se pojavi na Netflixu 10. novembra 2023. godine.

Glumačku postavu čine, uz sjajnog Michaela Fassbendera, Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte i Tilda Swinton. Film The Killer fokusira se na titularnog ubicu (Fassbender) koji je upleten u međunarodnu potjeru nakon prethodnog posla koji je pošao po zlu.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Fincher je režirao film prema scenariju Andrewa Kevina Walkera (Sedam), a producent je Ceán Chaffin. The Killer je adaptacija istoimenog serijala grafičkih romana pisca Alexisa Nolenta (aka Matz) i ilustratora Luca Jacamona, koji je prvobitno objavljen u francuskom u izdanju. Film će biti premijerno prikazan u konkurenciji na Venecijanskom filmskom festivalu 3. reotembra 2023. godine. 

Film The Killer nastavlja Fincherovu suradnju s Netflixom nakon njegovog dugometražnog filma Mank iz 2020. godine, fokusiranog na stvarnog scenarista Građanina Kanea Hermana J. Mankiewicza — koji je zaradio 10 nominacija za Oscara i dvije pobjede. Osim toga, Fincher je bio izvršni producent Netflixove triler serije Mindhunter, koja je lansirala prvu od svoje dvije sezone 2017. godine. 

Fassbenderova nedavna priznanja uključuju reprizu njegove uloge Magneta u filmu o superjunaku iz 2019. X-Men: Mračni Phoenix, uz uloge u naslovima iz 2017. Snjegović i Alien: Savez.  Glumac također predvodi postavu nadolazećeg filma o nogometu Taike Waititija, Next Goal Wins, koji debitira sljedećeg mjeseca na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, prije nego što se pojavi u kinima 17. novembar 2023. godine, piše Miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije