Objavljen trailer za novu sezonu 'Witchera': Ovo je posljednji put da gledamo Cavilla kao Geralta

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen trailer za novu sezonu 'Witchera': Ovo je posljednji put da gledamo Cavilla kao Geralta
Foto: Prtscr / Youtube / Witcher

Treća sezona Witchera, posljednja sezona s Henry Cavillom u glavnoj ulozi, debitovat će ovog ljeta, objavio je Netflix. Sezona 3 se premijerno prikazuje 29. juna. Drugi dio treće sezone slijedi četiri sedmice kasnije, 27. jula.

Ukupno će biti osam epizoda za treću sezonu u dva 'dijela', kako ih Netflix naziva, piše GameSpot.

"Kada smo pisali sezonu, nismo imali na umu seriju", rekla je kreatorka serije i voditeljka serije Lauren Hissrich u postu na blogu. "Ipak, za sve obožavatelje koji su upoznati s romanom The Time of Contempt, postoji epski događaj koji 'eksplodira' kontinent kakav poznajemo - što nam je predstavljalo savršen cliffhanger. Nismo mogli bolje planirati".

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Treća sezona adaptira drugu knjigu iz serije Witcher autora Andrzeja Sapkowskog. "Godinama je Geralt tvrdio da je neutralan, izbjegavao je politiku i javno je tvrdio da witcheri nemaju emocije - sve da bi olakšao snalaženje u svom životu ubice. Vidjeli smo ga kako se bori protiv čudovišta i monstruoznih ljudi, gledali smo kako je ojačao da bi preživio. Ove sezone to više ne može", rekla je Hissrich.

U Witcheru također glume Freya Allan kao Ciri i Anya Chalotra kao Yennefer.

Netflix ima novog Geralta za sezonu 4, a glumac Hunger Gamesa Liam Hemsworth ulazi u tu ulogu. Ostaje da se vidi kako će se ovo dogoditi, ili da li će emisija 'uputiti' na veliku promjenu.

Cavill je rekao: "...Kao i kod najvećih književnih likova, predajem baklju sa poštovanjem prema vremenu provedenom utjelovljujući Geralta i entuzijazmom da vidim Liamov pogled na ovog najfascinantnijeg i najnijansiranijeg čovjeka. Liam, dobri gospodine, ovaj lik ima tako divnu dubinu za sebe, uživajte u dubini i gledanju onoga što možete pronaći".

Osim TV serije, stiže još Witcher igara, uključujući The Witcher 4, 5 i 6, kao i remake originala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije