Trailer podigao buru: Netflixova nova serija razljutila Grke na društvenim mrežama

0
Radiosarajevo.ba
Trailer podigao buru: Netflixova nova serija razljutila Grke na društvenim mrežama
Foto: Twitter / Najava serije 'Queen Cleopatra'

Netflix je najavio kako će od 10. maja biti dostupna serija Queen Cleopatra, ali njihov izbor za glavnu glumicu koja će 'oživjeti' ovu kraljicu razljutio je Grke na društvenim mrežama. 

Kraljica Kleopatra bila je vladarica egipatskog kraljevstva od 51. do 30. godine prije nove ere. Ona je već odavno inspiracija za mnogobrojne filmove i serije, a sada je i Netflix uzeo njen život za inspiraciju. 

Ipak, jedna odluka ove streaming platforme razljutila je mnoge fanove na društvenim mrežama, a najviše Grke. 

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Naime, Netflix je izabrao Adele James da glumi Kleopatru. Najveći problem s tim je što je James Afro-Amerikanka, što je 'podiglo' veliki broj korisnika Twittera. 

Oni su ljuti jer Kleopatru, koja je bila porijeklom iz današnje Sjeverne Makedonije, igra osoba druge rase. Nisu se suzdržavali od svakakvih komentara, a nisu ostali dužni ni izvršnoj producentici Jadi Pinkett-Smith, koja se i pojavljuje u ovoj seriji. 

Ukupno je 26,7 miliona ljudi vidjelo objavu koja najavljuje ovu seriju, a već ima više od deset hiljada različitih reakcija, najviše negativnih

Serija će izaći 10. maja, a svakako da će biti izrazito praćena od prve epizode. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije