Donald Trump pristao na debatu s Kamalom Harris na Fox Newsu

0
Radiosarajevo.ba
Donald Trump pristao na debatu s Kamalom Harris na Fox Newsu

Predsjednički kandidat američkih republikanaca Donald Trump objavio je u petak, 2. augusta da se dogovorio sa Fox Newsom o TV debati 4. septembra sa Kamalom Harris, potpredsjednicom SAD i očekivanom kandidatkinjom demokrata za predsjednicu SAD.

"Dogovorio sam se sa Fox Newsom da imam debatu s Kamalom Harris u srijedu, 4. septembra", napisao je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

Još se ne zna reakcija Kamale Harris na to.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH izdalo važno saopćenje: Ne putujte u Liban

Sinoć su Jaime Harrison, predsjedavajući Demokratskog nacionalnog komiteta i izborni štab Kamale Harris objavili da je američka potpredsjednica osigurala dovoljan broj delegatskih glasova za kandidaturu demokrata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Delegati su glasali online za partijskog predsjedničkog kandidata i glasanje još nije završeno.

Kamala Harris na korak od zvanične nominacije: 'Ovo je neviđeno'

Ona je objavila da će nominaciju zvanično prihvatiti naredne sedmice kada virtuelno izjašnjavanje bude okončano i tako će postati prva Afroamerikanka i osoba azijskog porijekla koja se kandiduje za predsjedničku funkciju.

Kamala Harris se kao moguća demokratska kandidatkinja na novembarskim predsjedničkim izborima pojavila poslije povlačenja aktuelnog predsjednika Joea Bidena iz izborne trke, piše Federalna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak