Kamala Harris sustigla Donalda Trumpa u ključnim državama

3
Fena
Kamala Harris sustigla Donalda Trumpa u ključnim državama
Foto: EPA - EFE / Kamala Harris

Potpredsjednica Kamala Haris izbrisala je vodstvo bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u sedam ključnih država otprilike sedmicu nakon što je postala vjerovatni demokratski kandidat.

Anketa Bloomberg News/Morning Consulta pokazala je da su Harris i Trump u tijesnoj utrci u svim ključnim državama, pri čemu 48 posto podržava Harris, a 47 posto kaže da podržava Trumpa, prenosi The Hill.

Raspodjela među pojedinačnim državama pokazuje da svaki kandidat vodi komotno u jednoj ključnoj državi, dok su u ostalim u tijesnoj konkurenciji. To je značajan pomak u odnosu na anketu Bloomberg/Morning Consult provedenu početkom jula koja je pokazala da Trump vodi protiv Bidena ukupno za dva procentna poena, a Trump je vodio u pet od sedam ključnih država.

Bursać: Pokojni Milorad Dodik!

Bursać: Pokojni Milorad Dodik!

Anketa u utorak pokazala je da Harris ima 11 bodova prednosti ispred Trumpa u Michiganu, dva boda prednosti u Nevadi, dva boda prednosti u Arizoni i dva boda prednosti u Wisconsinu.

Trump u međuvremenu vodi protiv Harris s četiri boda u Pennsylvaniji i dva boda u Sjevernoj Karolini. Kandidati su u Georgiji bili izjednačeni s potporom od 47 posto.

Anketa je obuhvatila 4.973 registrovana birača od 24. do 28. jula. Ima marginu greške od jednog procentnog poena.

Anketa Bloomberg/Morning Consult je najnoviji znak da je kampanja Harris imala značajan zamah nakon Bidenove odluke da ne traži reizbor. Harris je brzo konsolidirala podršku među demokratama u satima nakon što se Biden povukao, a ona je prikupila više od 200 miliona dolara (361,51 miliona KM) u svojoj prvoj sedmici kao predsjednički kandidat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije