Trump: 'Ovo je bila velika pobjeda za Putina, to se ne bi dogodilo nama'

3
Radiosarajevo.ba
Trump: 'Ovo je bila velika pobjeda za Putina, to se ne bi dogodilo nama'
Foto: EPA / Donald Trump

Bivši predsjednik Trump reagovao je na historijsku razmjenu zarobljenika između SAD-a i Rusije, nazivajući dogovor "pobjedom za Putina" nakon što je administracija Bidena omogućila najveću razmjenu u post-sovjetskoj eri.

Trump je govorio o tome zašto vjeruje da dogovor izgleda "kompleksno" i kako to može ukazivati na to da uslovi pregovora nisu bili u najboljem interesu Amerike u emisiji "Mornings with Maria."

"Kao i obično, to je bila pobjeda za Putina ili bilo koju drugu zemlju koja se dogovara s nama, ali smo nekoga vratili, tako da to nikada neću dovoditi u pitanje," rekao je Trump Mariji Bartiromo nakon što se novinar Wall Street Journala Evan Gershkovich vratio u SAD.

Kamala Harris na korak od zvanične nominacije: 'Ovo je neviđeno'

Kamala Harris na korak od zvanične nominacije: 'Ovo je neviđeno'

"To se ne bi dogodilo s nama. Vratili bismo ga. Ne bismo morali plaćati ništa. Ne bismo morali pustiti neke od najvećih ubica na svijetu, jer to je ono što se desilo, kao što znate. A dogovor je vrlo kompleksan jer je tek izašao. Tako da niko još ne razumije dogovor, i prave ga složenim kako ne biste mogli shvatiti koliko je loš za nas."

"[Gershkovich] nije trebao biti uhvaćen u prvom mjestu, i to se nikada ne bi dogodilo s nama da sam bio predsjednik," dodao je za Fox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije