Dječak pojeo špagete, pa nakon toga preminuo

0
Radiosarajevo.ba
Dječak pojeo špagete, pa nakon toga preminuo

Čovjek poznat samo kao AJ ,2008. godine, otrovan je nakon što je pojeo špagete koje je ostavio na pultu pet dana na sobnoj temperaturi. Tjestenini je prije podgrijavanja i jela dodao umak od svježeg paradajza.

Journal of Clinical Microbiology napisao je da je studentu pozlilo oko 30 minuta nakon konzumiranja jela kada je patio od glavobolje, bolova u stomaku i mučnine.

Kad je stigao u bolnicu, AJ je nekoliko sati povraćao s napadima proljeva. Nažalost, umro je sljedeći dan oko 10 sati nakon što je pojeo ostatke tjestenine.

Kolege i pacijenti UKC Tuzla se potresnim porukama opraštaju od Amele koju je ubio suprug

Kasnije su otkrili da je tjestenina kontaminirana Bacillus cereusom, toksinom uzrokovanim kontaminiranom hranom. Jedan TikToker nedavno je skrenuo pažnju na priču, a mnogi su upozorili druge da svoje ostatke dobro ohlade i da ih bace kada je to potrebno.

Video je ubrzo bio preplavljen komentarima zabrinutih korisnika, a jedan je napisao: "Sedam dana? Postajem nervozan kad ga ostavim vani nekoliko sati."

Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom

U međuvremenu, drugi je komentirao: "Najviše me brine priprema obroka. Na primjer, kako jedete piletinu i brokulu staru sedam dana... znate da je brokula brokula."

Prema bolnici Mayo, "ostaci se mogu čuvati tri do četiri dana u zamrzivaču. Nakon toga rizik od trovanja hranom raste. Ako mislite da nećete moći pojesti ostatke u roku od četiri dana, zamrznite ih odmah.", piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak