Kada bi srce moglo da govori, evo šta bi vam reklo

Promotivni tekst
Kada bi srce moglo da govori, evo šta bi vam reklo

Kada bi srce govorilo našim jezikom, evo šta bi reklo: "Prati me kuda te vodim!"

Da, toliko je jednostavno. Pratite svoje srce i dajte mu ono što mu je potrebno: balansiranu ishranu, redovnu i adekvatnu hidrataciju, umjerenu fizičku aktivnost i vrijeme za opuštanje i rješavanje stresa. Ako ste pomislili da vi to ne možete, da to zahtjeva previše odricanja u svakodnevici u kojoj već dovoljno toga žrtvujete, da su slatkiši, fast food i drugi industrijski prerađeni proizvodi način da sebi priuštite malo zasluženog zadovoljstva, znajte da griješite. To vam na prvom mjestu kaže vaše srce, ali i svi doktori, psiholozi, nutricionisti i treneri.

Počnite polako – korak po korak. Nema boljeg kompasa od srca i zato dopustite da vas odvede u šetnju prirodom, na pecanje vikendom, na sastanak bez stresa, opuštajuću kupku u sopstvenoj kadi, omiljeni film, basket sa prijateljima i do najvažnije odluke - da mu svakodnevno dajete sve što mu je potrebno. Vi i vaše srce ste partneri u svemu što želite da postignete. Vi ne možete bez njega, a ono ne može bez ključnih nutrijenata, poput magnezija. On mu je potreban u određenoj dozi svakoga dana, da bi moglo da kuca ustaljenim ritmom, da bi moglo da upravlja cjelokupnim tijelom, da bi moglo da vas vodi u nove pobjede. Zbog toga mu svakoga dana dajte Mg Mivelu, vodu koja prirodno sadrži 343 mg magnezija koji se u ovom obliku efikasno apsorbuje u organizmu i daje svoj doprinos u normalnom obavljanju vitalnih funkcija.

Odgovarajuća svakodnevna hidratacija je važna i preporučeno je unijeti 6 do 8 čaša vode. Međutim hidratacija može dati i dodatni benefit kad je voda koju unosimo i prirodno funkcionalna. Izvrstan primjer je Mg Mivela voda, sa svojim prirodnim sadržajem magnezija, koji doprinosi normalnom radu nerava, stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, ali i radu mišića uključujući srce. Gdje god da vas srce vodi, neka vas Mg Mivela prati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak