NK Široki Brijeg razočaran kardinalnim sudijskim greškama protiv njih: 'Ovo je moralna kaljuža'

2
Radiosarajevo.ba
NK Široki Brijeg razočaran kardinalnim sudijskim greškama protiv njih: 'Ovo je moralna kaljuža'

Nogometni klub Široki Brijeg je iskazao nezadovoljstvo suđenjem nakon poraza u petak, 12. aprila, od ekipe Tuzla Cityja rezultatom 3:1.

Naveli su da ih sudije već duže vrijeme oštećuju kao i uzimaju bodove što utiče na njihovu poziciju na tabeli.

Saopštenje NK Široki Brijeg prenosimo u cijelosti:

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

"Gospodo, ovo je moralna kaljuža!

Ponovno se obraćamo javnosti vezano uz nastavak sudijskih grešaka na štetu našeg kluba. Iako smo - priznajući i vlastite rezultatske neuspjehe - na kraju jesenje polusezone upozoravali na grube sudijske greške kojima je naš klub bivao diretkno bodovno oštećen, situacija je ostala gotovo identična s tendencijom rasta prema gorem.

Navijači FK Velež pjesmom ismijavali Zrinjski i organizovali gledanje mostarskog derbija

Apeli koje smo upućivali tijelima koja upravljaju bh. nogometom nisu izveli apsolutno nikakav utjecaj na uklanjanje anomalija koje isplivavaju na površinu iz utakmice u utakmicu. Umjesto reakcija koje će spriječiti nanošenje nesagledivih šteta našem nogometu, iz utakmice u utakmicu svjedočimo kako sudijska lokomotiva nastavlja punom parom krojiti tabelu i mešetariti nogometom u BiH. Svakako, uz nečiji blagoslov!

NK Široki Brijeg je utakmicu 26. kola WWin lige ovoga petka, 12. aprila, u Tuzli izgubio zbog kardinalnih grešaka sudija.

Naš klub ima mladu ekipu koja marljivo radi, svakodnevno trenira i koja svoje rezultate želi izboriti isključivo sportskom borbom na zelenom terenu. Jedino teren može biti mjerilo vrijednosti i uspjeha u nogometu koje bi se trebalo odvijati pod istim pravilima za sve učesnike.

Premijer liga BiH: HŠK Zrinjski dočekuje FK Velež u sjeni potencijalnih navijačkih sukoba

Nažalost, od uživanja u takvom plemenitom igračkom nadmetanju udaljavaju nas sve češće, bezobrazne i perfidne sudijske nepravde. I ne samo prema našem klubu, nego i prema drugim klubovima, čime se gubi interes za nogomet i udaljava istinske navijače, simpatizere, porodica s djecom i mlade od naših stadiona. Kako smo već rekli, utakmicu na Tušnju presudile su dvije grube sudijske greške:

  • 41. minuta - mladi Božo Prusina sjajno je potegnuo loptu s 25 metara i savladao domaćeg golmana. Lopta se odbila od prečku i završila iza leđa Tarika Abdulahovića. Ali, izražajno loši i tendenciozni sudija Dragan Petrović sa svojim pomoćnicima nije priznao njegov maestralni pogodak (ujedno i prvijenac!) iako je lopta prešla gol-liniju cijelim svojim obimom, što potvrđuju i dostupne snimke koje se vrte u medijima.
  • 70. minuta - na 'pad' Mirzada Mehanovića i dosuđeni jedanaesterac za domaće ne treba trošiti previše riječi. Smatramo kako onakvoj pogibeljnoj reakciji odbrambenih igrača nogometni svijet nije odavno svjedočio.

Nakon Čitluka i susreta s GOŠK-om, drugu utakmicu zaredom, u rasponu od samo četiri dana "djelioci pravde" nastavljaju igrati svoju prljavu igru protiv našeg kluba. Naočigled cjelokupne javnosti besramno kradu klub u kojem preko 300 djece svakodnevno trenira i sanja svoje nogometne snove u nekom boljem, zdravijem ozračju.

Podsjećanja radi, na utakmici protiv GOŠK-a posmatrač suđenja Rusmir Mrković sudiji Darki Gedžiću zamjerio je dvije kardinalne greške, a to su nedosuđen jedanaesterac za Široki Brijeg i neopravdano dosuđen jedanaesterac za GOŠK, te lošu primjenu kaznenih mjera.

Zbrajajući samo situacije u kojima smo direktno oštećeni i u kojima su sudijske greške odredile konačni rezultat u samo posljednje dvije utakmice našeg kluba, smatramo kako ovo nikako ne može biti izoliran slučaj. Nogomet u BiH je odraz svega lošega u našem društvu. Gospodo, ovo je moralna kaljuža, tonemo sve dublje!", poručili su iz NK Široki Brijeg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak