Premijer liga BiH: HŠK Zrinjski dočekuje FK Velež u sjeni potencijalnih navijačkih sukoba

1
Radiosarajevo.ba
Premijer liga BiH: HŠK Zrinjski dočekuje FK Velež u sjeni potencijalnih navijačkih sukoba
Foto: Facebook / FK Velež - HŠK Zrinjski

U duelima 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas, 13. aprila, će se odigrati dva meča.

Od 13:30 sati će na teren izaći ekipe Zvijezde 09 i GOŠK-a iz Gabele. Ovo je duel dvije ekipe sa samog začelja tabele, a veći imperativ za pobjedu ima GOŠK, koji je u aktivnoj borbi za opstanak. S druge strane, domaća Zvijezda 09 će skoro pa sigurno naredne sezone igrati u nižem rangu.

Sav fokus nogometne, ali i cjelokupne javnosti bit će u Mostaru, gdje se igra derbi između HŠK Zrinjski i FK Velež. Zrinjski je još u borbi za titulu prvaka BiH, a zaostaju 10 bodova (uz utakmicu manje) za vodećim FK Borac, dok FK Velež očekuje grčevita borba sa FK Sarajevo za treće mjesto i plasman u Europu.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Nažalost, fokus će biti i van terena. U prethodnih nekoliko dana desila su se dva incidenta vezana za navijače Zrinjskog i Veleža. Ultrasi su napali četvoricu mladih povratnika u Stocu, dok je Red Army napao člana navijačke grupe Zrinjskog te su oduzeli veći broj udarnih transparenata od Ultrasa

Zbog ovoga, ali i generalnih tenzija među navijačima ove dvije ekipe, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona je označio ovaj meč kao 'utakmicu visokog rizika', te je gostujućim navijačima zabranio dolazak na Stadion pod Bijelim Brijegom. Susret počinje u 18:30 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije