Potvrđeno: Navijačima FK Velež zabranjen dolazak na utakmicu protiv HŠK Zrinjski

3
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Navijačima FK Velež zabranjen dolazak na utakmicu protiv HŠK Zrinjski
YouTube / Red Army

U subotu, 13. aprila, odigrat će se meč između HŠK Zrinjski i FK Velež na Stadionu pod Bijelim Brijegom, a MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona je objavio da gostujući navijači neće moći doći na utakmicu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a HNK, dolazak navijača FK Velež je zabranjen zbog toga što je utakmica označena kao 'visokorizična'. 

"Obzirom na događanja u posljednjem vremenskom periodu, narušavanju JRM u većem obimu koje su izazvali pojedinci iz navijačkih skupina na području Mostara, PU Mostar kao nosioc sigurnosti ovu utakmicu u sigurnosnoj procjeni okarakterisao je kao događaj 'visoko sigurnosnog rizika'.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Operativnim radom i prikupljenim informacijama policijskih službenika Uprave policije MUP-a HNK urađena je bezbjednosna procjena, na osnovu koje je donesena odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu gradskog derbija između HŠK Zrinjski i FK Velež, a sve u cilju očuvanja JRM i sigurnosti građana grada Mostara", kažu iz MUP-a HNK. 

Podsjetimo, u kratkom periodu je došlo do dva napada ovih navijačkih grupa. Navijači FK Velež, popularni Red Army, napali su jednog člana navijačke grupe Ultras, te su oduzeli navijačke rekvizite ove grupe. Prije toga, Ultrasi su u Stocu napali četvoricu mladića, koji su povratnici u ovaj grad. Zbog ovog napada je uhapšeno pet osoba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije