Ismir Mirvić zakazao sastanak u Sarajevu i pozvao sve ekipe u Premijer ligi BiH: Evo šta je cilj

0
Radiosarajevo.ba
Ismir Mirvić zakazao sastanak u Sarajevu i pozvao sve ekipe u Premijer ligi BiH: Evo šta je cilj
Foto: Youtube / Ismir Mirvić

Direktor FK Sarajevo Ismir Mirvić poslao je pismo svim klubovima šampionata Bosne i Hercegovine na sastanak u Sarajevu u vezi koruptivnog suđena i kriminalnih radnji u Nogometnom savezu BiH.

Prvi čovjek Sarajeva je nakon prekinute utakmice Bordo tima i Borca optužio NS BiH za organizovani kriminal.

Mirvić je sastanak zakazao za utorak, 19. marta, od 14 sati, u sarajevskom hotelu Marriott a pismo je poslao i na adresu Sindikata profesionalnih nogometaša BiH. 

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Pismo Ismira Mirvića koje se pojavila na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem Vas želim obavijestiti, a ujedno i pozvati na sastanak koji će se održati u utorak, 19. marta, u 14 sati, u konferencijskoj sali hotela Marriot Sarajevo.

Oglasili se iz UNFKS nakon skandala na Koševu: 'Klub je opljačkan i napadnut sa svih strana'

Oglasili se iz UNFKS nakon skandala na Koševu: 'Klub je opljačkan i napadnut sa svih strana'

Sastanak će biti posvećen aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg nogometa, a posebnim fokusom na sprječavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fair-playa.

Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu. Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima.

Na sastanku ćemo imati priliku izmijeniti mišljenja te porazgovarati o konkretnim akcijama koje možemo preduzeti kao grupa kako bismo osigurali transparentnost, integritet i poštenje u našoj nogometnoj zajednici. Vaše prisustvo i aktivno učešće na sastanku je od presudne važnosti kako bismo postigli zajednički cilj. Na kraju, svi smo u istom poslu, svi imamo isti cilj - zašto ne bi svojim radom pošteno mogli doći do rezultata?

Molim vas da potvrdite vaše prisustvo najkasnije do ponedjeljka, 18. marta, kako bismo mogli adekvatno organizovati sastanak.

Vjerujemo da je zajednička akcija ključna u ostvarivanju pozitivnih promjena u našem sportu te se nadamo vašoj podršci i angažmanu u ovom važnom procesu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije