Gurman i tiktoker zadivio ljude svojim jednostavnim receptom za divovski pečeni krompir

0
Radiosarajevo.ba
Gurman i tiktoker zadivio ljude svojim jednostavnim receptom za divovski pečeni krompir

Svi sanjamo da napravimo savršen pečeni krompir sa odličnim hrskanjem, ali da li ste ikada razmišljali o tome da ga povećate?

Krompir je jedna od najsvestranijih namirnica , bez obzira da li od njega napravite kremastu kašu ili ga održite klasičnim uz hrskavo pečenje. Mogućnosti su beskrajne, ali jedan čovjek je zapanjio ljude svojim ogromnim pečenim krompirom.

Kuhar i kreator sadržaja @mealswithmax podijelio je nedavni video na TikTok-u koji pokazuje koliko je lako napraviti. Rekao je: "Siguran sam da ste svi jeli pečeni krompir, ali jeste li imali divovski pečeni krompir?".

Denver doživio historijski poraz: Nikola Jokić uz dobru partiju nije mogao da spasi svoj tim

Dok je dijelio jednostavan recept, poveo je gledaoce na proces stvaranja ukusnog pečenja. Počeo je kuhanjem krompira sa malo ruzmarina, timijana i češnjaka 10 minuta.

Zatim je podijelio: "Ocijedite ga, pustite da se pari, osušite i malo protresite kako bi se ivice pokvarile", dok je po vrhu posuo sol i ulje i stavio u fritezu.

Sejo Brajlović najavio "čudo neviđeno": 'Što je Džeko u fudbalu, ja sam u mesarstvu'

"Stavite ga u fritezu ili rernu oko pola sata na 200 stepeni", objasnio je, dok je zatim vadio kuhani krompir, pokazujući zlatnu i hrskavu prevlaku.

„Kao što vidite, dno je fino i hrskavo, baš kao pečeni krompir. Na vrh stavite malo sira, malo soli, bibera i začina od bijelog luka, meso po želji, malo meda pa malo ruzmarina, majčine dušice i malo umaka", zaključio je.

@mealswithmax

How to make a Giant Roast Potato 🥔 #roastpotatoes #bakedpotato #spuds #festiveseason #christmasrecipe #fyp

♬ original sound - Meals with Max 👨‍🍳

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak