Želite nešto brzo i ukusno? Probajte tjesteninu sa alfredo umakom koji će vas oduševiti
Umak alfredo jedan je od najpopularnijih brzih umaka za tjesteninu na svijetu jer je gotov za 15-ak minuta, a jako je sočan i kremast.
Ako ne znate šta jesti za ručak ovo je sjajna ideja. Napravite ukusnu alfredo piletinu koja ne zahtijeva mnogo truda i priprema je veoma brza.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 luk
- 1 čehna bijelog luka
- 30 g putera
- 250 ml neutralnog vrhnja
- 1 kašika škroba
- 100 g tvrdog sira
- 250 g špageta
- začini
Priprema:
Pileći file narežite na trakice ili medaljone, prelijte ih uljem, posolite, zabiberite i pospite mljevenom crvenom paprikom. Meso popržite na tavi. U drugoj posudi zagrijte ulje, pa propržite sitno sjeckani luk i dodajte puter i nasjeckani bijeli luk. Promiješajte pa dodajte škrob i vrhnje za kuhanje.
Dragan Bursać: Selma Bajrami, srpski neprijatelj broj 1
Začinite po želji i sve dobro promiješajte pa pirjajte dok se umak malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuhali i procijedili. Promiješajte, pa pospite naribanim sirom i ponovno promiješajte. Dodajte meso, Skuhaj.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.