Ručak koji će oduševiti porodicu: Hrskava piletina pripremljena na poseban način - ukus savršenstva

0
Radiosarajevo.ba
Ručak koji će oduševiti porodicu: Hrskava piletina pripremljena na poseban način - ukus savršenstva
Foto: Pixabay / Pohovana piletina

Danas preskočite dostavu i pripremite hrskavu piletinu za pamćenje uz pomoć malo jogurta i još nekoliko pristupačnih sastojaka.

Preporučujemo da pržite krila ili batake, ali slobodno napravite i popularne stripse od pilećih prsa.

Ovo je recept za fantastično i ukusno jelo.

Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari

Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari

Sastojci:

  • 150 g grčkog jogurta
  • 1 kaščica senfa
  • 1 kaščica javorova sirupa
  • ½ kaščice ljutog umaka
  • so, biber
  • 8 pilećih bataka
  • 200 g kukuruznih pahuljica
  • mljeveni bijeli luk
  • mljevena crvena paprika
  • ulje
Pohovana piletina

Priprema:

Dobro promiješajte jogurt, senf, sirup i ljuti umak, pa dobro začinite marinadu. Ubacite piletinu i marinirajte je barem pola sata, a poželjno je i duže. Zatim prije prženja piletinu uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice pomiješane sa soli, biberom, mljevenim bijelim lukom i paprikom. Ubacite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta, sve dok piletina ne poprimi zlatnu boju.

Premjestite batačiće na tanjir obložen kuhinjskim ubrusima kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite toplo, uz umak od jogurta, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije