Znate li zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi?
Tjestenina je jedna od najlakših namirnica za pripremu. Samo je ubacite u kipuću vodu, zagrijete umak od paradajza i prelijete tjesteninu i imate jeftin, brz i ukusan ručak ili večeru.
A ako se odlučite na kuhanje umaka od paradajza, morat ćete koristiti više posuđa, a tokom radne sedmice vjerujemo da želite zaprljati što manje.
Međutim, tjesteninu s umakom od paradajza možete pripremiti u jednom loncu.
Vučić paranoiše: Negira studentske proteste, tvrdi da je sve to zbog Rezolucije o Srebrenici?!
Skuhajte tjesteninu izravno u umaku i uštedite vrijeme i pranje suđa.
Možda već znate da biste trebali koristiti škrobnu vodu za tjesteninu kako biste zgusnuli umak, ali možete učiniti korak dalje i skuhati tjesteninu izravno u umaku, kao što preporučuje Epicurious.
Tri najveće greške u pripremi tjestenine koje svi rade: Majstor otkrio trik za savršenu recepturu
Nema čekanja da voda zavri, nema potrebe za posebnim loncem ili cjedilom.
Kao dodatni bonus, America's Test Kitchen tvrdi da će kuhanje tjestenine u umaku dati više okusa tjestenini.
Lifehacker upozorava da je većina umaka u teglicama pregusta za izravno kuhanje tjestenine, a nedostatak vode uzrokovat će nedovoljno kuhanu tjesteninu i pretjerano gust umak.
Najbolje je slijediti upute Marthe Stewart i upotrijebiti recept posebno osmišljen za jednu posudu ili umak u tegli razrijediti s malo temeljca. Na ovaj način nećete samo napraviti najbolju tjesteninu ikad, nego i najbržu i najlakšu.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.