Znate li kako napraviti pohovani kupus: Brza i jednostavna priprema, a okus će vas iznenaditi

1
Radiosarajevo.ba
Znate li kako napraviti pohovani kupus: Brza i jednostavna priprema, a okus će vas iznenaditi

Pohovane šnicle s kupusom su još jedan dokaz da se najlepša jela mogu se spremiti od najjednostavnijih sastojaka. 

Donosimo jednostavan i brz recept:

Sastojci

  • 10 obarenih listova slatkog kupusa (manjih)
  • troje jaja 
  • malo soli
  • brašno
  • prezle
  • biber
  • ulje za prženje

Priprema

U dublju šerpu sipajte vodu i staviti da se grije. Za to vrijeme očistite manju glavicu kupusa, odnosno uklonite korijen i spoljne oštećene listove.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Kada voda prokuha, spustiti kupus tako da udubljenje gdje je bio korijen bude okrenuto prema dnu šerpe

Lagano odvajajte spoljne listove i tako kuhajte par minuta. Prohlađene listove slažite u posudu i izravnajte.

Brašno i prezle sipajte odvojeno u veće plitke tanjire. Jaja umutite sa malo soli. Uvaljajte list kupusa u brašno, umočite ga u jaja, i na kraju ubacite u posudu sa prezlama. 

Tajna je u agdi: Recept za najsočnije ružice s orasima koje svima uspijevaju

U tavi zagrijati kašičicu ulja, pa pripremljeni list peći samo da porumeni sa obje strane. Tako uraditi sa ostalim listovima.

Poslužite dok je toplo.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak