Zašto vam krompir iz rerne nije dovoljno hrskav: Pravite jednu grešku

0
Radiosarajevo.ba
Zašto vam krompir iz rerne nije dovoljno hrskav: Pravite jednu grešku

Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina.

Jedan od načina je pripremanje u rerni, međutim, lako je pogriješiti u pripremi, pa ne ispadne toliko hrskav koliko bi trebalo.

Ukoliko se pitate gdje grešite, kuhar Marc Williams, osnivač škole kuhanja u hotelu s pet zvjezdica The Grand York, kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuha.

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

"Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok rubovi ne omekšaju.

Zatim ocijedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode", objasnio je.

Ideja za ručak: Priprema je jednostavna, a rezultat pravo gastro čudo

Ukoliko krompir ne iscijedite dovoljno dobro, umjesto lijepe boje i hrskave teksture dobit ćete težak i vlažan krompir.

"Zagrijte masnoću u rerni. Moj izbor je ptičja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vrućoj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana", poručio je Marc Williams.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak