Zalogaji zadovoljstva: Napravite mekane i neodoljivo ukusne slane muffine
Počastite se zanimljivom kombinacijom špinata, svježeg sira i parmezana u obliku muffina.
Popularno jelo ne veće od dlana idealan je snack ili finger food, a idealna je opcija i za vikend doručak.
U nastavku pročitajte kako napraviti najukusnije slane muffine po receptu sa Coolinarike.
SIPA vrši pretrese prostorija FUP-a u Sarajevu
Sastojci
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- ½ vrećice praška za pecivo
- 60 g pšeničnog oštrog brašna
- 50 g naribanog parmezana
- 3 jaja
- 300 g svježeg sira
- 150 g svježeg špinata
- 40 g pinjola
- 1 kašičica Vegete
Priprema
Listove špinata operite, narežite na rezance, posolite i ostavite neka stoje desetak minuta.
Žumance i maslinovo ulje dobro izmiješajte električnom miješalicom, dodajte nasjeckane pinjole, naribani parmezan, Vegetu, dobro ocijeđeni svježi kravlji sir i ocijeđeni špinat.
Sve dobro izmiješajte, pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanaca.
Dvije-tri kašike mase stavite u namašćeni kalup za muffine i pecite u rerni zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
Pečene muffine izvadite iz kalupa i poslužite tople uz salatu po želji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.