Za samo pola sata pripremite brzu, a preukusnu tortu: Ne peče se i savršena je za ljetne dane

0
Radiosarajevo.ba
Za samo pola sata pripremite brzu, a preukusnu tortu: Ne peče se i savršena je za ljetne dane

Ukoliko ne volite da provodite previše vremena u kuhinji ili vam je potreban brz i jednostavan recept za pripremu deserta, kada imate nenajavljene goste, onda će vam sigurno dobro doći ovaj recept.

Za pripremu lažne Švarcvald torte ne treba vam puno vremena, najviše pola sata.

Sastojci: 500 g piškota, 425 g višanja iz kompota, ½ šolje džema od višanja, 250 ml hladne kafe, 900 ml slatke pavlake za šlag, 1 kašika šećera, 1 kašičica ekstrakta od vanile, 50 g narendane čokolade za kuhanje.

Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket

1. Višnje iz tegle procijedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promiješajte.

2. Procjeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomješajte ih sa džemom u homjogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite u čvrsti šlag.

Ovaj recept je hit: Marinirana piletina u sosu od koje će vam 'krenuti voda na usta'

4. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mješavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redoslijed slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuhanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak