Idealan ljetni desert: Voćna torta od ananasa
Radiosarajevo.ba
Ovaj recept star je deset godina i rado ga svi pravimo.
Za sve ljubitelje slastica, u ovoj kombinaciji, možete koristiti voće poput jagoda, malina, banana, breskvi, mandarina, dinje i uvjek će ispasti ukusan.
Vrlo je kremast i osvežavajući, ovaj put izbor je bio ananas, a u nastavku teksta pogledajte način pripreme ljetne torte.
Lijepe vijesti iz Bosne i Hercegovine: Voljom i empatijom prema životinjama spašena roda
Sastojci:
Kora
- 8 bjelanaca
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil
- 8 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 3 vanil šećera
- 8 dc mlijeka
- 5 kašika brašna
- 5 kašika gustina
- 1 margarin
- 300gr šlaga u prahu
- 300ml gazirane vode
- 800gr konzerviranog ananasa
Napolitanke s kremom od badema: Domaća verzija slavnog slatkiša koji se topi u ustima
Priprema:
Kora
- Umutiti čvrsto bjelanca, dodati šećer. Kad se šećer istopi dodati brašno i prašak za pecivo. U đuveč tepsiju staviti alu foliju i sipati tijesto. Peći na 170 stepeni dok ne porumeni.
- Ispečenu koru izbockati sa viljuškom na par mjesta. Zaliti sa sokom od ananasa iz konzerve. Ostaviti da se hladi.
- Kad se kora ohladila poredati ananas po njoj koliko želite.
Prehrana i nizak krvni pritisak: Evo šta trebate jesti ako imate hipotenziju
Fil
- Žumanca umutiti sa šećerom. Odvaditi 2 dc mlijeka i dodati u žumanca zajedno sa brašnom, gustinom i vanil šećerom, a ostalo mleko staviti da prokuva.
- Zakuvati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni fil dodati margarin.
- Umutiti šlag sa gaziranom vodom i redati.
Nadamo se da ćete i vi i vaši gosti uživati u desertu, lijepo ga dekorišite i ohladite, piše Coolinarika.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)