Napolitanke s kremom od badema: Domaća verzija slavnog slatkiša koji se topi u ustima

0
Radiosarajevo.ba
Napolitanke s kremom od badema: Domaća verzija slavnog slatkiša koji se topi u ustima
Foto: Printscreen / Napolitanke

Teško da postoji neko ko ne voli napolitanke, a još kad je riječ o domaćim vaflima s domaćom kremom...

Iako se krema često priprema od lješnjaka, u ovoj verziji s bademima okus je fenomenalan.

Imamo odličan recept, a sama priprema je vrlo jednostavna.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Karamela s bademima između slojeva hrskavih oblatni zvuči fantastično. Ova se slastica priprema brzo i jednostavno, ne zahtijeva velik broj namirnica, a donosi neodoljive slatke okuse. Jedan je od omiljenih kolača koji se ne moraju peći, a umjesto badema se mogu koristiti i drugi orašasti plodovi poput lješnjaka i oraha.

Za pripremu ovog prefinog deserta je potrebno oko 30 minuta, a sama priprema je doista ne zahtijeva mnogo truda, piše 24sata.

Sastojci:

  • 200 g oblatne
  • 140 g maslac, neslani
  • 140 g šećer, u prahu
  • 3 kom žumanjak
  • pola vrećice vanilin šećera
  • 2 kašikice tamnog ruma
  • 120 g badema, oljušteni suhi
  • 200 g tamna čokolada
  • bademi, mljeveni

Priprema:

  • Pjenasto umutite mikserom šećer u prahu, maslac i žumanjke.
  • Kratko promiješajte sve na laganoj vatri.
  • Mankite s vatre pa dodajte u vruću smjesu naribanu čokoladu, vanilin šećer, rum i mljevene bademe.
  • Sve dobro izmiješajte. Nadjevom premažite oblatne, a zadnju namažite kremom te pospite sjeckanim bademima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije