Za prste polizati: Punjene francuske prženice u kojima ćete uživati
Prženice mnogi vole. A šta ne voliti u toplom i ukusnom zalogaju. Ali, da li ste ih probali punjenje?
Donosimo vam recept za najukusnije koje ste do sada jeli. Idealne su za doručak ili večeru.
Jednostavne su za pripremu, a sigurno ćete u njima uživati.
Potrebno vam je:
-12 kriški starog hljeba
-6 listova kačkavalja
-6 listova šunke
-3 crvene paprike ili paradajza
-4 jaja
-50 mililitara mlijeka
-pola kašičice soli
Priprema:
1. Hljeb isijecite na tanje kriške. Između dvije kriške stavite po list šunke i kačkavalja. Ako ste ljubitelj, dodajte sjeckanu papriku, svježu ili pečenu, ili paradajz.
2. Umutite jaja i dodajte sol i mlijeko.
3. Ugrijte ulje u tavi.
4. U smjesu jaja i mlijeka umočite jednu pa drugu stranu hljeba, odnosno „sendviča“.
5. Pecite jednu stranu dok ne porumeni. Kada okrenete, viljuškom pritisnite hljeb da se kriške dobro zalijepe.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.