Za ovaj vikend pripremite ukusnu kremastu supu s pečenim povrćem

1
Radiosarajevo.ba
Za ovaj vikend pripremite ukusnu kremastu supu s pečenim povrćem

Omiljenog sezonskog povrća ima sve manje, ali ga još uvijek ima.

A potaknuta navikama mnogih od nas koji smežurano povrće ili povrće s nekim mrljicama odluče radije baciti nego iskoristiti, veganska food blogerica Martina Đođo na svom je Instagram profilu podijelila recept koji će vas potaknuti na pozitivnu promjenu.

Osmislila je kako napraviti finu supu od pečenog povrća koje možda inače ne biste upotrijebili, a koja je prebogata okusom.

Lijepe vijesti iz GRAS-a: Tramvaj od Ilidže do Baščaršije ponovo u funkciji

Vrlo je jednostavna za pripremu, a sve detalje donosimo vam u nastavku.

Sastojci

Recept dana: Spremite najbrži i najbolji doručak u kojem će svi uživati

  • 10 paradajza
  • 2 paprike
  • 5 čehna bijelog luka
  • glavica i lišće celera
  • 5-6 kašika maslinovog ulja
  • 1 i po kašikica soli
  • 1 kašikica soja sosa
  • 1 kašikica agave
  • nekoliko kapljica ljutog sosa (opcionalno)
  • sjemenke po izboru

Priprema

Povrće očistiti, narezati na veće komade i staviti u pleh. Politi uljem i posuti kašikicom soli pa dobro promiješati i ubaciti u rernu ugrijanu na 200 stepeni. Pustiti da se peče 45 minuta.

Kad je povrće pečeno prebaciti u lonac i izblendati štapnim mikserom. Pred kraj blendanja dodati soja sos, agavu i još malo soli ako treba, a može i malo ljutog sosa ako volite. Dovršiti blendanje. Poslužiti posuto sjemenkama ili krutonima.

Napitak koji garantuje mršavljenje: Vjeruje se da ćete pomoću njega imati ravan stomak

Napomena: Za blendanje se može koristiti i blender, samo se pečeno povrće ubaci u njega, piše Telegram.hr.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak