Vrijeme je da zamiriše: Kiseli kupus s krompirom iz rerne

0
Radiosarajevo.ba
Vrijeme je da zamiriše: Kiseli kupus s krompirom iz rerne

Zima je period uz koji nas, barem kada je kuhinja u pitanju, veže i kiseli kupus.

Zato je sada pravo vrijeme za ovaj domaćinski ručak za cijelu porodicu u kojem ćete uživati. U pitanju je kiseli kupus s krompirom iz rerne.

Osim što je ukusno, vrlo je jednostavno za napraviti.

Potrebno vam je:

1 kg kiselog kupusa
600-700 gr krompira
1 veća glavica crvenog luka
1 veća crvena svježa paprika
3 čehna bijelog luka
malo bijelog luka u granulama
lovorov list
biber, ulje
crvena mljevena paprika

Priprema:

1. Luk isjeći na krupnije rezance, kao i papriku i bijeli luk, i sve to propržiti na ulju. Kupus isjeći na tanke rezance, pa kad se luk proprži, ubaciti kupus.

2. Sve dinstati, bez dodatka vode, na tihoj vatri. Krompir skuhati, (ne mora biti potpuno kuhan), pa ga malo prohladiti.

3. Kada se kupus izdinstao (treba oko 30 minuta), dodati crvenu mljevenu papriku, biber, može malo i ljute tucane, i sve izmiješati.

4. Krompir isjeći na kolutove, pouljiti, dodati malo crvene paprike i bijelog luka u granulama, pa "uglaviti" između kupusa nakoso. Staviti u rernu još 20-30 minuta, da se zapeče, piše Bakina kuhinja.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak