Uz ova tri savjeta ćete od pudinga iz kesice napraviti pravu deliciju

1
Radiosarajevo.ba
Uz ova tri savjeta ćete od pudinga iz kesice napraviti pravu deliciju

S praškom za puding možete lako i brzo napraviti omiljeni desert Možda želite još malo obogatiti okus?! Ova tri trika pomoći će vam da i "instant puding" bude očaravajuće ukusan.

Gotovi prašak za spremanje pudinga vrlo je praktična stvar. Najprije je potrebno razmuti prašak za puding u posudi s nekoliko kašika hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte, a zatim dodajte razmućeni prašak.

Nakon nekoliko minuta imat ćete ukusan puding od vanilije ili čokolade na stolu.

Vojna industrija EU zemlje obara rekorde: Desetorostruko povećali izvoz oružja Izraelu

Ako želite pudingu obogatiti okus, onda probajte ova tri savjeta

  • Kondenzovano mlijeko

Umjesto s običnim mlijekom, skuhajte puding iz kesice s kondezovanog mlijekom. Puding će biti kremastiji i imat će okus "šlaga". Za tropsku notu možete umjesto kondezovanog mlijeka koristiti kokosovo.

Voćni užitak gotov za pola sata: Tiramisu sa jagodama

  • Malo alkoholnog pića ili/i espresso

Puding od čokolade će biti jako aromatičan ako mu dodate malo alkohola. Kremasti likeri – poput Baileysa – izvrsni su za to. Ako radije birate note kafe - onda jednostavno dodajte malo espressa u ločić prije nego što stavite puding.

Savjet:  Kod dodavanja alkohola ili kafe trebate smanjiti udio mlijeka (npr. samo 400 ml umjesto 500 ml). Inače će puding biti previše vodenast.

Bijela čokolada i bademi: Jeste li probali bijele čupavce?

  • Začini

Razni začini tipični za kolače dobri su za sve deserte – naravno, i za puding! Cimet, malo kardamoma, svježe naribani muškatni oraščić ili cahi - začin – mašta nema granica, prenosi 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak