Uz ova tri savjeta ćete od pudinga iz kesice napraviti pravu deliciju
S praškom za puding možete lako i brzo napraviti omiljeni desert Možda želite još malo obogatiti okus?! Ova tri trika pomoći će vam da i "instant puding" bude očaravajuće ukusan.
Gotovi prašak za spremanje pudinga vrlo je praktična stvar. Najprije je potrebno razmuti prašak za puding u posudi s nekoliko kašika hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte, a zatim dodajte razmućeni prašak.
Nakon nekoliko minuta imat ćete ukusan puding od vanilije ili čokolade na stolu.
Olujni vjetar zahvatio BiH: Pogledajte kakvu je štetu napravio
Ako želite pudingu obogatiti okus, onda probajte ova tri savjeta…
- Kondenzovano mlijeko
Umjesto s običnim mlijekom, skuhajte puding iz kesice s kondezovanog mlijekom. Puding će biti kremastiji i imat će okus "šlaga". Za tropsku notu možete umjesto kondezovanog mlijeka koristiti kokosovo.
Voćni užitak gotov za pola sata: Tiramisu sa jagodama
- Malo alkoholnog pića ili/i espresso
Puding od čokolade će biti jako aromatičan ako mu dodate malo alkohola. Kremasti likeri – poput Baileysa – izvrsni su za to. Ako radije birate note kafe - onda jednostavno dodajte malo espressa u ločić prije nego što stavite puding.
Savjet: Kod dodavanja alkohola ili kafe trebate smanjiti udio mlijeka (npr. samo 400 ml umjesto 500 ml). Inače će puding biti previše vodenast.
Bijela čokolada i bademi: Jeste li probali bijele čupavce?
- Začini
Razni začini tipični za kolače dobri su za sve deserte – naravno, i za puding! Cimet, malo kardamoma, svježe naribani muškatni oraščić ili cahi - začin – mašta nema granica, prenosi 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.