Voćni užitak gotov za pola sata: Tiramisu sa jagodama

0
Radiosarajevo.ba
Voćni užitak gotov za pola sata: Tiramisu sa jagodama
Foto: Coolinarka / Tiramisu sa jagodama

Obožavani italijanski klasik koji se veoma lako se priprema, ništa nije teško i bit će vam potrebno samo pola sata da ga priremite. Neizostavna je smjesa za tiramisu i uz nju glavni sastojak - jagode. Omiljeno voće zaslužno je za efekt prozračnosti i osvježenja dobro poznatog deserta.

Sastojci: 

  • 2 pakovanja smjese Tiramisu
  • 600 ml mlijeka
  • 300 g piškota
  • 250 g jagoda
  • 50 ml vode
  • 50 g šećera
  • 1 kašika gustina 

Priprema: 
 
1. Jagode očistite, operite i narežite pa ih pomiješajte s vodom i šećerom. Kuhajte da omekšaju. Sirup iscijedite i sačuvajte, a jagode usitnite štapnim mikserom u pire.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

2. Vratite ih na vatru, a zatim im dodajte gustin uz brzo miješanje. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusnu. Ohladite.

3. Piškote s obje strane umačite u sirup od jagoda i slažite na dno posude.

4. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice Tiramisu mješavine za kreme i promiješajte. Miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.

5. Piškote prekrijte polovicom kreme, a zatim kremu prošarajte pireom jagoda. Prekrijte novim slojem piškota umočenih u sirup, zatim dodajte kremu te ponovno pire jagoda.

6. Ohladite najmanje dva sata, ukrasite prahom od jagoda i svježim jagodama.

'Depresivna' torta od vanilije: Za pripremu vam treba svega 10 minuta

'Depresivna' torta od vanilije: Za pripremu vam treba svega 10 minuta

Posluživanje: 

Poslužite ohlađeno. Za ovu količinu sastojaka koristite posudu dimenzija oko 25 x 30 cm, piše Coolinarka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije