Bijela čokolada i bademi: Jeste li probali bijele čupavce?
Obavijeni bijelom čokoladom i listićima badema, donosimo vam recept za neke nove čupavce, koji mogu biti idealna zamjena za tortu.
Sastojci:
Za biskvit:
3 jaja, 50 g šećera, 100 ml ulja, 100 ml mlijeka, pola kesice praška za pecivo, 150 g pšeničnog oštrog brašna, 1 vanilin šećer
Za kremu:
200 ml mlijeka, 200 g bijele čokolade, 150 g maslaca, 2 kašike pina colade (ili nekog drugog likera od kokosa), 120 g kokosovog brašna, 100 g badema u listićima
Priprema:
1. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte.
Protesti širom Izraela, građani traže ostavku Netanyahua: "Srušit ćemo vas"
2. Dodajte ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
Ko ih ne voli: Najbolji recept za legendarne čupavce!
3. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u namašćenu i brašnom posipanu tepsiju i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
4. Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
5. Mlijeko i čokoladu natrganu na kockice zagrijte.
Nikad zaboravljeni recept: Evo kako da napravite najukusnije šnenokle
6. Kad se otopi dodajte maslac i zagrijte do vrenja.
7. Maknite s vatre i dodajte pina coladu.
8. Biskvit umočite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u smjesu kokosova brašna i listića badema.
Poslužiti dobro rashlađeno, piše Coolinarika.com .
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.